NaslovnaIntervjuParodontax svojom formulacijom četiri puta efikasnije uklanja dentalni plak kao najčešći uzrok...

Parodontax svojom formulacijom četiri puta efikasnije uklanja dentalni plak kao najčešći uzrok upale desni

- Advertisement -

Ako imate problema sa dentalnim plakom i krvarenjem desni, rješenje je Parodontax pasta. Omekšavajući dentalni plak omogućava njegovo lakše uklanjanje i klinički dokazano smanjuje krvarenje desni.

Aktivno suzbija sve znakove gingivitisa i parodontopatije i pospješuje mehaničko čišćenje zuba. Na temu Parodontax paste, razgovarali smo sa doktorom Lukom Dubajićem, koji ispred farmaceutske kompanije Haleon pruža najoptimalnije rješenje za suzbijanja upale desni.

„Parodontax je pasta koja djeluje na oboljenja mekih tkiva. Bogata natrijum bikarbonatom hemijski neutrališe plak. Prostom hemijskom reakcijom neutralizacije bazne soli natrijum bikarbonata neutrališu kiseline dentalnog plaka i na taj način dolazi do razmekšavanja dentalnog biofilma, koji se kasnije lakše uklanja četkicom, a shodno tome i do smirivanja upale desni kao i poliranja zubne gleđi “, istakao je dr Dubajić.

Svako ko ima problema sa desnima, vi mu preporučujete da koristi ovu pastu?
„Tako je. Svaka pojava upale desni od onih početnih kod djece i mlađih, koji se naziva gingivitis i koje je reverzibilno stanje do onih ozbiljnijih ireverzibilnih procesa – parodontisisa gdje već dolazi do rasklaćenja zuba, itekako Parodontax pasta“

Ova pasta uklanja uzroke i probleme sa desnima?
„Upravo tako. Parodontax, svojom formulacijom sa 67% sode bikarbone četiri puta efikasnije uklanja dentalni plak sa mekih i čvrstih zubnih tkiva koji je vodeći uzrok pojave upale. Sve to Parodontax uklanja“.

Da li neko ko ima problema sa desnima mora stalno da koristi Parodontax pastu?
„Pasta nema nikakvih kontraindikacija. Može svakodnevno da se koristi i rezultat se garantuje ukoliko se koristi svaki dan dva puta – ujutro i uveče, to je obavezno. Ukoliko prođu simptomi, ja preporučujem pacijentima, da nastave da je koriste, radi održavanja pozitivnih terapijskih rezultata. Ja je koristim svakodnevno“.

Ono standardno dva minuta pranja zuba je dovoljno?
„Znate kako, mi stomatolozi kažemo da se zubi peru sve dok se ne operu. Nekome je potrebno dva, tri, a nekome pet, deset minuta. Ajde da kažemo da je nekih pet minuta optimalno, jer ja volim da se svako ponaosob malo duže posveti svojim zubima i prilikom pranja četkicom pređe sve površine“.

Potrebno je oprati svaku stranu zuba?
„Apsolutno, iako postoji posebna, zahtevnija tehnika, za početak preporučio bih onu najjednostavniju, koja se savjetuje i djeci. Gornji zubi se peru kako kiša pada, a donji kako trava raste. Znači gornji od gore ka dolje, a donji od dolje ka gore. Svakako bih naglasio da je uz adekvatnu tehniku pranja neophodna i odgovarajuća pasta za datu indikaciju.“, zaključio je dr Dubajić.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -