fbpx
NaslovnaSavjetiOvo je prirodni lijek za uklanjanje kamenca

Ovo je prirodni lijek za uklanjanje kamenca

- Advertisement -

Zubni kamenac je čest problem i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava ovaj problem, a štedite i novac. Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna.

Ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospijeva kroz korjen, u sam zub koja izaziva i upalu mekog tkiva. Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti! Za uklanjanje zubnog kamenca u kućnim uslovima biće potrebno: 40 gr ljuske oraha, 250 ml vode.

Primjena: Prokuvajte ljusku u vodi 20-tak minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procijedite. Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta. Zatim temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno. Pripremljeni rastvor možete koristiti dva dana, poslije pripremite novi. Već poslije nekoliko dana rezultat će vas obradovati!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni – upala brzo nestaje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -