NaslovnaZanimljivostiOva azijska biljka pomaže izbjeljivanje zuba

Ova azijska biljka pomaže izbjeljivanje zuba

- Advertisement -

WWW – Azijski đumbir je jedna od biljaka koje mogu pomoći kako u očuvanju oralnog zdravlja tako i kao sredstvo za prirodno izbjeljivanje zuba, tvrdi se u novom videu objavljenom na YouTube servisu.

Čak i sa najredovnijom oralnom higijenom, zdravom hranom i pranjem zuba tri puta dnevno, neće vas zaobići zubne naslage i žutilo, pokazuje većina primjera iz svakodnevnog života.

Mnoge stomatološke ordinacije nude usluge izbjeljivanja, a na tržištu su dostupne i brojne zubne paste za izbjeljivanje i skidanje kamenca, ali to čini se nije dovoljno.

Zato na scenu stupaju alternativne metode prirodnog izbjeljivanja zuba, a jedna od sve više popularnijih je kreiranje paste u čijoj je osnovi ulje od azijskog đumbira ili kurkuma.

Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, koja potiče iz Azije i sastavni je dio ajurvedske medicine. Veoma je korišćena kao začin.

Ovaj začin nije samo veoma ukusan, već je poznat i po svojim protiv anti-upalnim svojstvima. Odlična je kao alternativni lijek protiv gingivitisa (upale desni), ali i za izbeljivanje.

Potrebni sastojci:

  • Jedna supena kašika kokosovog ulja
  • Jedna kafena kašika kurkuma ulja
  • Malo ulja od nane
    Priprema:

Umočite četkicu za zube u ovu, pripremljenu smjesu i trljajte zube nekih 4-5 minuta. Nakon tog vremena, pljunite i isperite usta. Nastaviti isti postupak za nekoliko dana, sve dok ne dobijete željeni rezultat.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -