NaslovnaObavještenjaOtvoreno pismo dr Nikole Barovića, v. d. predsjednika Stomatološke komore Crne Gore,...

Otvoreno pismo dr Nikole Barovića, v. d. predsjednika Stomatološke komore Crne Gore, ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović

- Advertisement -

Vršilac dužnosti predsjednika Stomatološke komore Crne Gore dr Nikola Barović, uputio je otvoreni pismo dr Jelenić Borovinić Bojović, ministarki zdravlja. Pismo prenosimo integralno i u cjelosti.

“Poštovana Ministarko dr Bojović-Borovinić, smatram da Vi, kao neko ko je na čelu resornog ministarstva i kao predstavnica svih zdravstvenih radnika u Crnoj Gori, pa i nas doktora stomatologije, treba da budete upoznati odnosno informisani sa dešavanjima u Stomatološkoj komori Crne Gore, te nezadovoljstvom velikog broja kolega stomatologa sa dešavanjima u našoj Komori. Naime, već dva mjeseca bivši predsjednik Komore, dr Goran Mandić, koji ne želi da napusti tu funkciju, već grčevito se za nju boreći, pokušava da organizuje nelegalne i nelegitimne izbore za delegate Skupštine SKCG sa jednom malom grupom stomatologa a sve sa ciljem da sebi povrati i produži mandat.

Dr Jelena Borovinić Bojović (Foto: gov.me)

Koliko bivši predsjednik grubo krši članove Statuta Komore, i Pravilnika o izboru i opizivu delegata, reći ću Vam ukratko, umjesto da izbornu komisiju izabere Skupština komore, uz diskusiju, raspravu i naravno na kraju glasanje, izbornu komisiju na čelu sa njenim predsjednikom dr Vlatkom Jovetićem postavlja bivši predsjednik Mandić i to sve u jednoj od podgoričkih kafana. Nastavljajući u istom maniru, kafanske kabadahije, kada je predstavnike Vašeg ministarstva takodje primio na razgovor u kafani umjesto u Komori, o čemu ste nadam se bili informisani.

Utorak (24.08.) je dan kada su se održali ti izbori za članove Skupštine Komore, koliko su oni namješteni i koliko oni idu protiv svih važećih akata Komore, koliko su nefer i nedemokratski dovoljno govori i to da u podružnici Budva, Herceg Novi, Ulcinj itd. kolege izlaze da glasaju (u periodu od 09 do 17 h) a na glasačkom listiću stoji samo jedan kandidat i onda se svi mi prosto pitamo pa čemu onda služi ovo i ovakvo glasanje…

Želim da Vas obavijestim o mom sastanku sa pravnicima iz Centralnog registra privrednih subjekata(CRPS), gdje smo konstatovali da se mi nalazimo u jednoj pat poziciji, pravnoj zavrzlami, između dva državna organa, CRPS i Ministarstva zdravlja jer ne možemo da se upišemo u CRPS, a sve zbog greške u administraciji ministarstva na čijem ste čelu Vi, gdje je ono označeno kao osnivač Stomatološke Komore.

Dr Nikola Barović (Foto: privatna arhiva)

Na sastanku sa sekretarima i pravnicima Ministarstva zdravlja, jasno mi je rečeno da Ministarstvo zdravlja nije osnivač Stomomatološke komore, da je grešku napravio upravo pravnik koji je zaposlen u ministarstvu, na čijem ste čelu Vi i kao takvo ne može da se miješa u unutrašnje stvari komore, a opet CRPS upravo traži jedan dokument koji se ogleda u tome da me Ministarstvo zdravlja kao osnivač Komore ovlasti da mogu legalno predati potrebnu dokumentaciju za promjenu podataka u CRPS.

Poštovana gospođo Ministarko dr Borovinić Bojović, želim još jednom da Vas zamolim i pozovem da se Vi kao resorna ministarka uključite i prekinete ovu lakrdiju kojom nas, sve doktore stomatologije u CG, izlažu dvojica kolega, dr Mandić i dr Jovetić, a sve zarad njihovih ličnih interesa. Podsjetiću Vas, na samo jedan detalj, ako ste čitali neke od naših ranijih dopisa i obraćanja Vama a u moru nepočinstava, da je bivši predsjednik sebi organizovao mjesečnu neto platu od 2372,92 eura, tako da je jasno zasto se radi ovo što se radi u Stomatološkoj Komori Crne Gore!”

Pogledajte prosječne cijene stomatoloških usluga u Crnoj Gori.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -