Naslovna Edukacija Otvoren 43. Medident

Otvoren 43. Medident

Svečano je otvoren još jedan Medident. I ove godine, otvaranje najznačajnijeg sajma medicine i stomatologije u regionu povjereno je jednom od najvećih imena naše i svjetske medicine. Nakon što je protekli otvorila dr Nadežda Basara, ove godine to je učinio dr Petar Dragić.

Dr Dragić je jedan od najpoznatijih hirurga današnjice, usko specijalizovan iz oblasti venske problematike i venske estetike, pionir laserskih operacija vena i jedan od prvih hirurga u Evropi koji je uveo laser u operativno liječenje proširenih vena.

Otvarajući ovogodišnji sajam dr Dragić je kazao kako je i sam “stasao” na Medidentu, mjestu gdje se, kako je naveo,prvimpuz susreo sa tehnologijom koja će izmijeniti njegovu i budućnost same medicine.

– Ovakvi događaji su mesto susreta sa budućnosti – zaključio je dr Dragić.

On je dodao i da je korišćenje savremenih tehnoloških dostignuća jedini način za napredak.

Posjećenost

Već prvog dana sajma hala 4 ugostila je veliki broj posjetilaca,  pa je gužva na štandovima, na iznenađenje mnogih, bila prisutna već od samog otvaranja hale.

Iako je subota, posljednji dan sajma, poznata kao najposjećeniji dan ostaje tek da se vidi koliko će posjetilaca biti prisutno 13. oktobra. A “ako se po jutru dan poznaje”, izlagači definitivno neće morati da brinu o posjećenosti – ovo “jutro” nagovještava odlične potencijale koje sada treba iskoristiti.

- Advertisment -

POPULARNO

Stupio na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, velike novčane kazne za nepoštovanje

Objavljivanjem u Službenom listu (broj 64/2020), stupio je na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Kako stres utiče na vaše zube?

Već je poznato da prilikom stresnih situacija možete da dobijete glavobolju, bolove u stomaku, ali i osjećaj “da ćete pući”.

Bijele plombe: nekad i sad

Ukoliko dođe do destrukcije zuba karijesom ili mehaničkog oštećenja zuba javlja se potreba za nadoknadom nedostajućeg dijela zubne supstance.

Snimak zuba – sve što treba da znate

Snimak zuba u stomatologiji koristi se kao pomoćno dijagnostičko sredstvo. Uz pomoć njega stomatolog može da procijeni stanje zuba i okolne kosti....
- Advertisment -