NaslovnaLiteraturaOsnovi genetike za studente stomatologije

Osnovi genetike za studente stomatologije

- Advertisement -

Udžbenik Osnovi Genetike za studente stomatologije namijenjen je studentima Stomatološkog fakulteta. Osnovna svrha ovog udžbenika je da omogući studentima da se kvalitetno i lako pripreme za polaganje ispita iz predmeta Genetika.

Udžbenik je koncipiran tako da su uvodna predavanja sa pitanjima I zadacima podijeljena po poglavljima koja studenti slušaju na predavanjima iz ovog predmeta. Odgovori na pitanja i zadatke prikazani su na kraju udžbenika i kroz njih studenti treba da provjere stečeno znanje iz odgovarajuće oblasti. Takođe, dat je primer testa kako bi studenti mogli da procijene težinu pitanja i nivo znanja potreban za polaganje ispita iz predmeta Genetika.

- Advertisement -

Na kraju udžbenika Osnovi Genetike za studente stomatologije nalazi se rječnik pojmova iz genetike i spisak korišćene literature koji olakšavaju korišćenje udžbenika i upućuju studente na proširivanje usvojenih znanja korišćenjem druge dostupne literature. Smatramo da je ovaj udžbenik dobra polazna tačka za usvajanje osnovnih znanja iz genetike.

Sigurni smo da pruža i mogućnost za nadogradnju postojećeg sadržaja uz pomoć brojnih udžbenika iz genetike na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku. Kako su za većinu slika korišćeni izvori sa internet-stranica moguće je da neke slike, vremenom, neće biti više dostupne.

- Advertisement -

Taj problem riješiće se povremenim reizdanjima udžbenika koja će, takođe, biti proširena novim aktuelnim sadržajima iz nauke o nasljeđivanju. Sigurni smo da udžbenik Osnovi Genetike za studente stomatologije može poslužiti i studentima ostalih srodnih struka (medicine, poljoprivrede, šumarstva, veterine, farmacije) na kojima postoji predmet Genetika, da se upoznaju sa osnovnim elementima genetike i da provjere svoje znanje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -