NaslovnaObavještenjaKako je ordinacija Dr Mrdović uspjela uz pomoć kredita IRF-a

Kako je ordinacija Dr Mrdović uspjela uz pomoć kredita IRF-a

- Advertisement -

PODGORICA – Kre­dit ko­ji je pri­je tri go­di­ne do­bio od In­ve­sti­ci­o­no-raz­voj­nog fon­da dok­to­ru sto­ma­to­lo­gi­je Mi­lin­ku Mi­ki­ju Mr­do­vi­ću omo­gu­ćio je da otvo­ri sa­mo­stal­nu am­bu­lan­tu i da pru­ži pa­ci­jen­ti­ma naj­bo­lju uslu­gu.

On ka­že da je 2013. go­di­ne apli­ci­rao za kre­dit od 30 hi­lja­da eura kod IFR-a. No­vac ko­ji je do­bio is­ko­ri­stio je za pri­la­go­đa­va­nje am­bu­lan­te naj­sa­vre­me­ni­jim sto­ma­tol­oškim stan­dar­di­ma. Mr­do­vić ka­že da je naj­va­žni­je da ni­jed­nog tre­na ni­je za­ža­lio što je uzeo kre­dit jer su uslo­vi ko­je IRF nu­di mla­dim lju­di­ma u bi­zni­su ja­ko po­volj­ni.

– Za kre­dit kod IRF-a čuo sam pre­ko pri­ja­te­lja ko­ji je već imao aran­žman kod njih. Ni­jed­nog tre­na se ni­je­sam po­ka­jao jer sam po­sti­gao ono što je naj­va­žni­je, a to je da su mo­ji pa­ci­jen­ti za­do­volj­ni. Po­di­gao sam 30 hi­lja­da eura sa ro­kom ot­pla­te od pet go­di­na, plus jed­na go­di­na grejs pe­ri­o­da i sa ka­ma­tom od 4,5 od­sto. Sred­stva ko­ja sam do­bio is­ko­ri­stio sam za adap­ta­ci­ju pro­sto­ra jer sam mo­rao da is­pu­nim teh­nič­ke pro­pi­se za funk­ci­o­ni­sa­nje sto­ma­to­lo­ške or­di­na­ci­je, a naj­ve­ći fi­nan­sij­ski tro­šak svo­dio se na ku­po­vi­nu opre­me za oba­vlja­nje ove dje­lat­no­sti – re­kao je Mr­do­vić.

On je ka­zao da se oni ko­ji že­le kre­dit kod IRF-a ne mo­ra­ju mu­či­ti ni oko ad­mi­ni­stra­tiv­nog di­je­la.
– U IFR-u po­sto­je lju­di ko­ji ci­je­lu pro­ce­du­ru ob­ja­sne ta­ko da sa­mo pra­ti­te in­struk­ci­je i ne­ma pre­vi­še po­sla oko pro­ce­du­re. Na pri­mjer, ja sam za kre­dit apli­ci­rao u mar­tu, a već sle­de­ćeg mje­se­ca imao sam no­vac – ob­ja­snio je on.

Mr­do­vić na­gla­ša­va da bi svi­ma pre­po­ru­čio sli­čan kre­dit­ni aran­žman.

– Rok za ot­pla­tu mog kre­di­ta je 2019. go­di­na i go­di­na grejs pe­ri­o­da, a mo­gao sam da tra­žim i šest go­di­na plus dvi­je go­di­ne grejs pe­ri­o­da, što sma­tram da je do­bro jer mla­di bi­zni­sme­ni ima­ju vre­me­na da se li­je­po or­ga­ni­zu­ju i da ide­ju ko­ju ima­ju spro­ve­du u dje­lo. Tu pri­je sve­ga mi­slim na lju­de iz mo­je stru­ke, ali i sve one ko­ji to že­le – na­gla­sio je Mr­do­vić.

Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, pri­je IRF-a je­di­na adre­sa za kre­di­te bi­le su ban­ke.

– Je­di­na adre­sa su nam bi­le ban­ke kod ko­jih ka­ma­te uop­šte ni­je­su ma­le i to je ne­što što je ne­pri­hva­tlji­vo. Ov­dje je ka­ma­ta ve­o­ma po­volj­na i sma­tram da mo­že da se na mje­seč­nom ni­o­vou za­ra­di to­li­ko da taj dug na ime ka­ma­te mo­že da se iz­mi­ri – po­ru­čio je Mr­do­vić.

On je ka­zao da će naj­vje­ro­vat­ni­je pri­je is­te­ka ovog kre­di­ta di­ći no­vi.

– Bo­lji in­stru­men­ti i ma­ši­ne po­bolj­ša­će moj rad i do­pri­ni­je­ti da imam uspje­ha u po­slu i da uspje­šno vra­ćam kre­dit – za­klju­ču­je Mr­dović.

Izvor: Dan

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -