NaslovnaLiteraturaOralno zdravlje trudnica i dojenčadi – specifičnosti stomatološkog tretmana

Oralno zdravlje trudnica i dojenčadi – specifičnosti stomatološkog tretmana

- Advertisement -

Stomatološki fakultet sa klinikama Univerzitet u Sarajevu, izdao je knjigu “Oralno zdravlje trudnica i dojenčadi – specifičnosti stomatološkog tretmana”.

Autori su: Nina Marković, Amra Arslanagić, Alisa Tiro, Vildana Džemidžić, Maida Rakanović-Todić i Lejla Burnazović-Ristić

- Advertisement -

Udžbenik “Oralno zdravlje trudnica i dojenčadi – specifičnosti stomatološkog tretmana” namijenjen je svim čitaocima koji imaju profesionalnu potrebu ili čitalačku znatiželju da nauče ili prošire znanja o stomatološkom tretmanu trudnica i zaštiti oralnog zdravlja majke i djeteta.

Stomatološka zdravstvena zaštita trudnica, porodilja i djece do godinu dana predstavlja veoma značajan period za postavljanje dobrog osnova za optimalno oralno zdravlje djece, porodice i zajednice. Kroz sedamnaest poglavlja i 187 stranica, obrađene su osnovne teme koje će čitaocu dati dovoljno znanja da sigurno i suvereno može svojim pacijenticama da pruži adekvatan tretman u toku trudnoće i dojenja kao i da omogući roditeljima da adekvatnom njegom djeteta obezbijede pravilan rast i razvoj i sretno i bezbrižno djetinstvo.

- Advertisement -

Usvajanjem osnovnih informacija iz ove oblasti nestaće dileme, strah i predrasude vezane za stomatološki tretman trudnica i dojilja, napisala je u predgovoru jedna od autorki dr Nina Marković.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -