NaslovnaObavještenjaOkrugli sto o nacrtu Zakona o zdravstvenoj zaštiti 9. decembra  

Okrugli sto o nacrtu Zakona o zdravstvenoj zaštiti 9. decembra  

- Advertisement -

U skladu sa odredbom člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sporvođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategije („Službeni list CG“, broj 41/18), Ministarstvo zdravlja Crne Gore daje na javnu raspravu i upućuje javni poziv gtrađanima, privrednim društvima, preduzetnicima, nezavisnim i regulatornim tijelima.

Pravnim i fizičkim licima, koja vrše javna ovlašćenja, državnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave, organima lokalne uprave, nevladinim organizacijama i drugim organima i organizacijama (zainteresovani subjekti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u pripremi Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Javna rasprava će trajati 20 dana od dana objavljivanja na internet stranici Ministarstva zdravlja – www.mzd.gov.me. Zainteresovani subjekti svoje primjedbe, predloge i sugestije na Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti mogu dostaviti ma mail adrese: milica.golubovic@mzd.gov.me i kabinet@mzd.gov.me.

Dostavljene primjedbe, predloge i sugestije vrši se na obrascu 4 propisanom Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18).

Ministarstvo zdravlja će održati okrugli sto o tekstu Nacrta zakona o zdravstvenoj zaštiti 9.12.2022. godine u prostorijama Instituta za javno zdravlje, sala broj 12, sa početkom u 12 sati. Službenica zadužena za davanje informacija o postupku javne rasprave je Milica Golubović, kontakt milica.golubovic@mzd.gov.me.

Organizaciona jedinica koja je zadužena za pripremu dokumenta: Direktor za normativnu djelatnost i harmonizaciju propisa. Nakon završene javne rasprave, Ministarstvo zdravlja će razmotriti sve pristigle primjedbe, predloge i sugestije i nakon toga sačiniti i objaviti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi u roku od 15 dana od dana završetka javnme rasprave

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -