NaslovnaObavještenjaOko 830 izlagača iz 56 zemalja učestvuju na IDS-u 2021

Oko 830 izlagača iz 56 zemalja učestvuju na IDS-u 2021

- Advertisement -

Međunarodni stomatološki sajam (IDS) otvoriće svoja vrata po 39. put od 22. do 25. septembra ove godine. Zbog tekuće globalne pandemije SARS-CoV-2, zbog koje su organizatori odložili događaj od marta do septembra, ovogodišnje izdanje odvijaće se pod vanrednim okolnostima.

Iako znatan broj kompanija neće izlagati na IDS -u, oko 830 kompanija je već potvrdilo svoje učešće. Prema posljednjim podacima kompanije Koelnmesse, 74% izlagača dolazi iz inostranstva, uključujući Francusku, Veliku Britaniju, Italiju, Južnu Koreju, Švajcarsku i SAD.

Foto: kmeddentconnexion.com

Kompanije iz Brazila, Bugarske, Kine, Francuske, Italije, Južne Koreje, Rusije i SAD-a imaće paviljone za svoje zemlje. U nedavno objavljenom saopštenju za javnost, Koelnmesse je naveo da visok nivo međunarodnog učešća još jednom naglašava izuzetan značaj IDS -a kao najvažnije globalne platforme u stomatološkoj industriji.

Sve u svemu, organizatori predviđaju da će IDS odigrati ključnu ulogu u uspješnom ponovnom pokretanju tržišta. Tokom cijele 2020. godine stomatološke kompanije širom svijeta izveštavale su o finansijskim efektima povodom mjera zatvaranja i radikalnih mjera javnog zdravlja u cilju sprječavanja širenja pandemije, uključujući djelimično ili potpuno zatvaranje stomatoloških ordinacija.

Kako su pokazali rezultati za četvrti kvartal za 2020. godinu i ovogodišnji rezultati za prvi kvartal, industrija se polako, ali postojano oporavlja od krize.  Kako bi se zaštitili i osigurali zdravlje i sigurnost izlagača i posjetilaca, prilikom dodjele izložbenog prostora uzete su u obzir rigorozne mjere zaštite u skladu sa zvaničnim smjernicama. IDS 2021 će biti postavljen u halama 2, 3, 10 i 11, koje su povezane jednostavnom kružnom rutom.

Foto: english.ids-cologne.de

Posjetioci će moći da uđu na sajam kroz četiri ulaza, što će omogućiti ravnomjernu distribuciju posjetilaca po izložbenim halama. Da bi se ispunila pravila društvenog distanciranja, postojeći restoran i odmorišta u halama su prošireni, a u hali 4.1 instaliran je novi prostor za hranu.

Osim toga, organizatori proširuju fizički događaj u Kelnu putem digitalne platforme IDSconnect. Ovaj strateški potez da IDS 2021 postane hibridni događaj će koristiti i stomatološkim stručnjacima i kompanijama, a posebno onima koji neće moći putovati u Keln u septembru, jer uključuje brojne inovativne funkcije koje će korisnicima omogućiti da otkriju nove proizvode i povežu se sa kolegama i partnerima putem interneta. Više informacija o IDS -u možete pronaći na web stranici događaja.

Izvor: Dental Tribune Srbija

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -