Održan Drugi Kongres stomatologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem

  Drugi Kongres stomatologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem u organizaciji Medicinskog fakulteta Podgorica-UCG u saradnji sa , Stomatološkom Komorom Crne Gore i Društvom Ljekara Crne Gore, održan je od 02.-04. novembra u bečićkom hotelu “Mediteran”. Tema ovogodišnjeg Kongresa bila je “Izazovi svakodnevne stomatološke prakse”.

  Svakodnevna stomatološka praksa, kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori i regionu svakako se oslanja na digitalnu tehnologije, najsavremenija  tehnološka ostravrenja kao i upotrebu najsavremenijih materijala. O svemu tome tokom ovog Kongresa oko 300 prijavljenih stomatloga imalo je priliku da sluša od najeminentnijih stručnjaka iz svih stomatologije. Osim toga, zaintersovani su mogli da uživaju u obilasku mini sajma na kojem su, uz najuspješnije crnogorske distributerske kompanije, bili prisutni neki od najvećih dentalnih proizvođača poput Dentsply Sirona, W&H, Stern Weber i mnogi drugi.

  I dentalni tehničari su imali svoje predstavnike, pa je tako je na ovom Kongrsu svoj štand imala i jedna od najvećih svjetskih grupacija koja okuplja dentalne tehničare, “Core 3D” – u njihvo ime bili su prisutni Vjekoslav Budimir iz Hrvatske i Nemanja Grkinić iz Srbije.

  Osim velikog broja vrhunskih predavanja, svijet digitalne dentalne prakse nije zaobišao ni tehničare za koje je bila je organizovana i posebna dvodnevna radionica na kojoj je predstavljena upotreba 3Shape tehnologije. Radionicu o kojoj će dodatno biti riječi organizovali su Ivoclar Vivadent i Tehno Dental, a predavači su bili majstori svjestkog glasa DT Dragan Stolica i prof. dr Danimir Jevremović.

  Odlična posjeta

  Kako su i sami organizatori naveli nekoliko puta, posjetom su bili i više nego zadovoljni jer je kroz sva Kongresna dešavanja prošlo više od 300 prijavljenih stomatologa. Ako uzmemo u obzir da u Crnoj Gori ima oko 740 stomatologa možemo zaključiti da je posjeta bila više nego dobra.

  Takođe je bitno napomenuti da je ovo bio prvi akreditovani skup koji se boduje pa su crnogorski stručnjaci na taj način već mogli da otpočnu sa sakupljanjem bodova neophodnih za produžavanje Licenci.

  Memorandum o saradnji

  Tokom trajanja Kongresa potpisan je i Memorandum o saradnji između Stomatoloških Komora Crne Gore, Srbije i Republike Srpske koji su u ime Komora potpisali njihovi predsjednici. O ovome će takođe dodatno biti riječi, pa u narednim danima čitajte šta ta saradnja podrazumijeva kao i kada možemo očekivati veliki Kongres Stomatologa Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

  ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.