NaslovnaObavještenjaOd septembra stomatolozi u školama u Crnoj Gori

Od septembra stomatolozi u školama u Crnoj Gori

- Advertisement -

Dr Slađana Ćorić iz Ministarstva zdravlja Crne Gore kazala je da se ide ka poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori.

Najavila je da će se raditi reforma primarnog nivoa zdravstvene zaštite, a od septembra, kako je kazala, počeće da rade i stomatolozi u školama. Dr Ćorić je u emisiji “Naglas” na Televiziji Crne Gore kazala da Crna Gora svakako ide ka poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga građanima. Ipak, kako je dodala, reforme iziskuju vrijeme.

“Za njih je potrebno 5 do 10 godina da bi građani migli da ih osjete. Trenutno radimo na primjeni izmjena zakonskih rješenja koja će omogućiti kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu”, kazala je Ćorić.

Foto: dentalnews.com

Ona je navela da će se raditi reforma primarnog nivoa koji je stub zdravstvenog sistema.
“Do sada izabrani ljekar nije mogao da ima široku lepezu dijagnostičkih procedura i terapijskih opcija. Sada se ide na izmjenu obima i prava. Fond će uraditi cjenovnike i to je naša obaveza”, kazala je Ćorić.

Smatra i da će u dogledno vrijeme pacijenti biti zadovoljniji jer će se, kako je najavila, raditi na decentralizaciji u Podgorici.
“Sve gravitira ka KCCG to je najopterećenija zdravstvena ustanova koja zbrinjava oko 70% populacije. Tako da će se ići u tom pravcu da pacijenti imaju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu na sjeveru i jugu”, kazala je Ćorić.

Ona je najavila i da će od septembra početi da rade stomatološke ambulante u školama.
“Cilj je da imamo stomatološku zdravstvenu zaštitu u svim domovima zdravlja, ali to će sačekati par godina”, dodala je Ćorić.

Izvor: RTCG

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -