NaslovnaObavještenjaObilježen jubilej - 60 godina postojanja prvog Stomatološkog fakulteta u Makedoniji

Obilježen jubilej – 60 godina postojanja prvog Stomatološkog fakulteta u Makedoniji

- Advertisement -

Krajem novembra, nastavno-naučni savjet Stomatološkog fakulteta u sastavu državnog univerziteta „Sv. Kirila i Metodija” u Skoplju, održao je svečanu sjednicu povodom 60 godina postojanja, a potom i svečanu akademiju u hotelu „Holidej In“. Na sjednici su, pored zaposlenih, prisustvovali i bivši dekani, profesori i svi koji su nekad radili na ovom najprestižnim fakultetom, na kojem se godinama unazad obrazuju visoko stručni kadrovi iz oblasti stomatologije – doktori stomatologije, viši zubni tehničari i više stomatološke sestre. Dekan fakulteta prof. dr Kiro Ivanovski je povodom jubileja je dodijelio i prigodne diplome i zahvalnice.

Ujedno, povodom jubileja, održan je i niz drugih aktivnosti, kao što je bilo i prvo takmičenje za studente za izradu najbolje posteriorne restauracije, uz saradnju i podršku Ivoclar Vivadenta. Komisija je odabrala i nagradila studente prigodnim setovima i sertifikatima. Zaključen je i dogovor o uzajamnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom iz Ljubljane, sa prodekanom za studije dentalne medicine profesoricom dr Janjom Jan. Cilj dogovora je bio uspostavljanje saradnje izmedu dva fakulteta u području posjeta, razmjena studenata i nastavnog kadra, zajednička naučna istraživanja i učešče u svim ciklusima nastave i specijalističkih studija.

U sklopu proslave, održano je i nekoliko stručnih simpozijuma iz različitih oblasti – „Moderna endodoncija – tehnologija i iskustva”, potom simpozijum iz oblasti stomatološke protetike „Konvencionlna protetika – potreba ili izbor“ i simpozijum iz oblasti parodontologije „Paradontopatija od konzervative do hirurgije”… Renomirani gosti, profesori iz okruženja i Evrope održali su predavanja. Među njima su bili prof. Jurić iz Zagreba, prof. Jan iz Ljubljane, prof. Galić, prof. Tihaček i prof. Stantić iz Beograda, prof. Haug iz Bergena, prof. Akman i Kečeli iz Turske… Svi oni su na svoj način doprinjeli uspješnom obiležavanju jubileja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -