NaslovnaObavještenjaNovi pravilnik - stručne i naučne skupove mogu sporovoditi samo Stomatološka komora...

Novi pravilnik – stručne i naučne skupove mogu sporovoditi samo Stomatološka komora CG i Studijski program stomatologije

- Advertisement -

Stomatološka komora Crne Gore objavila je da je stupio na snagu izmijenjeni Pravilnik o kontinuiranoj edukaciji i načinu vrjednovanja svih oblika stručnog usavršavanja doktora stomatologije.

Ovim pravilnikom se utvrđuju vrsta, udruženja i drugi pravcni subjekti koji mogu sprovodit postupak kontinuirane edukacije, kriterijumi, na osnovu kojih se vrši akreditacija i bodovanje stručnih i naučnih skupova neophodnih za obnovu licence doktora stomatologije, kao i druga pitanja od značaja za sprovođenje kontinuirane edukacije za doktore stomatologije.

U narednom periodu, organizaciju stručnih i naučnih skupova kontinuirane edukacije, mogu sporovoditi Stomatološka komora Crne Gore i Studijski program stomatologije Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Stručna stomatološka društva, asocijacije iz Crne Gore i ostali pravni subjekti mogu organizovati skupove kontinuirane edukacije samo uz saglasnost i u saradnji sa Stomatološkom komorom, na način što će zaključiti ugovor sa Komorom koji će regulisati: doprinos takvih skupova za razvoj stomatologije, kvalitet skupa, njegovo bodovanje, način i finansiranje organizacije.

Učešće na skupovima kontinuirane edukacije koji nisu organizovani u saglasnosti i u saradnji sa Komorom, neće se bodovati. Kompletan pravilnik možete naći na sljedećem linku

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -