NaslovnaIntervjuNovi EODC organizujemo poslije mnogo zahtijeva stomatologa iz različitih krajeva svijeta

Novi EODC organizujemo poslije mnogo zahtijeva stomatologa iz različitih krajeva svijeta

- Advertisement -

Početkom aprila (8. i 9. aprila) u jeku pandemije koronavirusa u Evropi i svijetu, Implant Compare Europe (koji je prvi uveo online predavanja) je organizovao EODC (European Online Dental Congress) sa desetak predavača sa prostora biovše Jugoslavije, ali i iz Francuske, Njemačke, Italije, SAD, Brazila, Ukrajine…

Kongres je organizovan online, a interesovanje je prevazišlo sva očekivanja.

Foto: privatna arhiva

„EODC (European Online Dental Congress) je bio zamišljen kao isključivo ONLINE kongres, pošto u tom trenutku nije bilo moguće organizovati dolazak predavača iz različitih krajeva zemlje i svijeta, kao ni okupljanje većeg broja ljudi (zatvorene granice, zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, višednevno ograničenje kretanja i slično). Željeli smo i da pokažemo kako socijalno distanciranje i ograničene mogućnosti za kretanje, nisu i ne smiju biti prepreka kvalitetnom stručnom usavršavanju.

Naprotiv, trudili smo se da posjetiocima Kongresa pružimo neke dodatne kvalitete tokom praćenja predavanja, kao što su lakše praćenje slajdova i video prikaza predavača, konstantan kvalitet zvuka, mogućnost direktne komunikaciie sa predavačem tokom njegovog izlaganja (kroz chat, pošto su sva predavanja bila unaprijed snimljena, a predavači su bili prisutni u chatu u terminu njihovog predavanja), mogućnost praćenja predavanja u vremenu koje odgovara gledaocu i tome slično“, istakao je za naš portal Dejan Ivošević, organizator EODC-a.

Foto: Facebook

Ono što je posebno za pohvalu jeste podatak da je sve organizovano u kratkom vremenskom periodu i sa malo ljudi.

“EODC je organizovan u svega desetak dana, od strane tročlanog tima koji su, pored mene, činili i moji saradnici Uroš Jandrić i Jelena Popović. Ovim putem im se zahvaljujem na angažovanju i uloženom trudu! Posebnu zahvalnost dugujemo predavačima, koji su u vrlo stresnim okolnostima uložili veliki napor i pripremili vrlo kvalitetna predavanja u izuzetno kratkom roku! Posebno napominjem da su svi predavači učestvovali u EODC bez ikakve materijalne ili neke druge vrste nadoknade, predstavljajući svoja znanja kolegama širom svijeta, na čemu im se posebno zahvaljujem“

Predavači su bili eminentni stručnjaci, pa otuda i veliko interesovanje za predavanja.

Foto: privatna arhiva

“EODC je tada okupio predavače iz čitavog svijeta, što postaje jasno uvidom u spisak predavača koji čine Dr Christian Coachman (Brazil), Prof. Dr Zoran Stajčić (Srbija), Doc. Dr Naida Sulejmanagić Hadžiabdić (Bosna i Hercegovina), Doc. Dr Zoran Vlahović (Crna Gora), Dr Nathanial Farley (SAD), Doc. Dr Bojan Jovičić (Srbija), Mr. Christian Stempf (Francuska), Dr Dime Sapundžiev (Slovenija), Dr Marco Roy (Italija), Dr Valerii Golliak (Ukrajina), Dr Roberto Scrascia (Italija). Ovakav spisak predavača, kao i teme kojima su se bavili, su privukli veliki broj gledalaca iz čitavog svijeta! I pored toga što je kompletan kongres organizovan u samo 10 dana, gotovo bez ikakve promocije samog događaja, predavanja na EODC je gledalo preko 1850 gledalaca iz svih krajeva svijeta“.

Kongres se gledao praktično u svim zemljama svijeta.

Foto: Facebook

“Statistika pregleda nam pokazuje da smo imali gledaoce iz SAD, Velike Britanije, Italije, Španije, Francuske, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine, Moldavije, Indije, Šri lanke, Meksika, Saudijske Arabije, Makedonije, Albanije, Kanade, Čilea, Mongolije, Poljske, Turske, Australije, Kipra, Kazahstana, Holandije, Rusije i drugih zemalja. Sa posebnim ponosom ističem da su većina predavača profesori i/ili doktori nauka. Kongres je emitovan preko online platforme za dentalnu edukaciju – Implant Compare Europe“.

Pred organizatorima je sada veliki ispit. Novi EODC koji će se održati od 9. do 11. oktobra uz 20 vrhunskihz predavača.

Predavači na predstojećem kongresu (Foto: Facebook)Implant Compare Europe)

“Nakon velikog uspjeha postignutog sa EODC, primili smo mnogo zahtijeva stomatologa iz različitih krajeva svijeta koji su tražili da organizujemo novi kongres u sličnom formatu. Trudeći se da izađemo u susret našim gledaocima, odlučili smo da organizujemo EODC v2.0, koji će se održati 9. – 11.10.2020. Prva dva dana će biti kongres, na kome će učestvovati neki od najpoznatijih svjetskih predavača! Treći dan EODC će biti postkongresni simpozijum pod nazivom Future of Dentistry – Dentistry’s Future posvećen studentima iz čitavog svijeta, gdje će studentima biti omogućeno da predstave svoje ideje i projekte vezane za budućnost stomatologije“, zaključio je Ivošević.

O kvalitetu predstojećeg kongresa dovoljno govori podataka da ADA CERP (American Dental Association) boduje kongres kao dio kontinuirane edukacije.

Isti je slučaj sa Stomatološkim komorama Crne Gore i Srbije, kao i Komore doktora stomatologije Republike Srpske. Očekuje se da to učine i u Federaciji BiH.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -