Naslovna Edukacija Nondas Vlachopoulos, novo predavanje u Zagrebu

Nondas Vlachopoulos, novo predavanje u Zagrebu

Distributerska kompanija DentalMedical organizuje novi kurs iz zubne tehnike, a rukovodilac će biti jedan od najčuvenijih zubnih tehničara današnjice, Nondas Vlachopoulos. Kurs pod nazivom “Restauracije od pune keramike: Umetnost iza dizajna” održaće se 02. decembra u zagrebačkoj ordinaciji i laboratoriji Andi Dent u Kamaufovoj ulici 9.

Plan i program

 • 08:30-09:00 – Registracija
 • 09:00-12:00 – Predavanje (Power Point prezentacija) uključujući pitanja
 • 12:00-12:15 – Pitanja i diskusija
 • 12:15-12:30 – Kratak predah za kafu
 • 12:30-13:45 – Wash Bake (radi Nondas sa učesnicima); Izbor boja – analiza – parametri
 • 13:45-14:00 – Pauza za ručak
 • 14:00-do kraja dana – One Bake tehnika – Nondasova demonstracija tehnike; Podešavanje interproksimalnih kontaktnih površina; Površinska obrada-morfologija-površinska tekstura-bojenje (staining) – poliranje
 • Pitanja i diskusija tokom cijelog dana

Kotizacija

Kotizacija iznosi 800€ + PDV, a učesnici moraju donijeti sopstveni cirkonijum za demontraciju External Staining. Prijave na broj telefona 024 554 927, ili na e-mail info@dental-medical.rs.

Ciljevi i zadaci

 • Okosnica dizajna i njegova važnost za povećanje restauracija cirkonija keramikom/estetikom
 • “Iternal stain” tehnika i fluorescentno povećanje na cirkonskim restauracijama
 • Slojevanje korak po korak keramičkih feldspatskih keramičkih ljuskica  “One Bake” tehnikom

O predavaču

Nondas Vlachopoulos rođen je u Torontu u Kanadi.

Školu  za dentalnog tehničara završio je 1985. godine, dok je četiri godine kasnije stekao naziv Bsc Hons (magistar) na Tehnološkom obrazovnom institutu u Atini (Technological Educational Institution of Athens).

Naredne godine je osnovao sopstvenu dentalnu laboratoriju „Aesthetic Lab“ u Atini.

Od 2001. godine postao je „opinion leader“ za Noritake Dental, Ivoclar Vivadent i MPF Brush Co. u Grčkoj.

Od maja 2014. je redakcijski recezent za AACD Journal of Cosemtic Dentistry (jCD).

Specijalizirao se u estetici puno-keramičkih i implantnih restauracija. Njegova laboratorija sudeluje sa Dentalnim fakultetom nacionalnog i Kapodistrijskog univerziteta u Atini, Grčkoj i njihovim magistarskim programom dentalne protetike i dentalne hirurgije kao i sa Odeljenjem za protetiku na Estman Institue of Oral Health Univerziteta u Rochester, SAD.

Od septembra 2015. godine učestvuje u praktičnom podučavanju na Postdiplomskim studijama koji vodi do naziva magistar nauke biomaterijala/materijala u dentalnoj tehnologiji. Program sprovodi Odeljenje dentalne tehnologije Tehnološkog instituta u Atini u učestvovanju Dentalnog fakulteta nacionalnog i kapodistrijskog univerziteta u Atini.

Nondas Vlachopoulos je vodio mnoge hands-on kurseve u Grčkoj i širom svijeta (SAD, Južna Amerika, Evropa, Azija, Bliski istok).

Pozivan je kao predavač na internacionalne susrete i kongrese. Objavljivao je članke u grčkim i međunarodnim tehnološkim časopisima.

- Advertisment -

POPULARNO

Žvakanje zvakaće gume bez šećera, može pomoći u smanjenju napada kiseline u ustima

Pandemija koronavirusa promijenila je mnoge aspekte života, ali bi, takođe, mogla da ima značajan uticaj na zdravlje usta.

Webinar: Kako uvrstiti non-surgical estetski face design u svakodnevnu stomatolološku praksu

Uvodni AFD webinar, u sklopu promocije Foundation course-a AFD (Academy of Face Design London sa sertifikatom CPD Member UK), biće održan sutra...

Komfor i kvalitet života pacijenta nakon upotrebe lasera je neuporedivno bolji, neko poslije skalpela, igle i konca

Laser predstavlja evoluciju u dentalnoj medicini i predstavlja podršku standarnim stomatološkim procedurama. U poređenju sa tradicionalnim metodama i...

Zakašnjelo nicanje zuba predstavlja stanje za koje je neophodno utvrditi uzrok i zavisno od toga, započeti sa terapijom

Šesti mjesec je karakterističan period zbog nicanja prvih zubića, ali stručnjaci navode da, može doći do toga da vas zubići iznenade i...
- Advertisment -