NaslovnaSavjetiNijedna pasta, začin, soda, limun i šta god ostalo se koristi za...

Nijedna pasta, začin, soda, limun i šta god ostalo se koristi za izbjeljivanje – ne mogu izbijeliti zube

- Advertisement -

Da ste svaki put ostavili jednu marku kad ste probali nešto za izbjeljivanje zuba u kućnoj radinosti, koliko biste sada imali? Koliko je samo para bačeno na razne preparate, paste, kućne metode i slične načine da izbijelimo zube, i opet razočarenje.

Zapamtite, nijedna pasta, začin, soda, limun i šta god ostalo se koristi za izbjeljivanje – ne mogu izbijeliti zube. Samo profesionalni izbjeljivač, u ambulanti ili kućni odobren od strane stomatologa, može napraviti neku razliku.

Foto: freepik.com

Danas je na red došla recenzija jedne popularne paste, koju ste svi već vjerovatno do sad negdje vidjeli. Aktivni ugalj je zadnjih nekoliko godina postao toliko popularan kao metoda za izbjeljivanje zuba, da se njegova primarna primjena za probavu gotovo pa izgubila.

Inače je odličan ukoliko imate problema sa varenjem i crijevima, probajte ga kao dodatak ishrani. Ono što mi se dopada kod ove paste je jedna vrlo jednostavna stvar – Curaprox ne laže Na pasti zaista piše da ne izbjeljuje zube, za razliku od mnogih drugih koji obećavaju i nekoliko nijansi svjetlije zube nakon par dana primjene.

Međutim, ona ima dva bitna sastojka koji čine neku razliku:
*Aktivni ugalj – je blagi abraziv i djeluje tako da pokupi sve nečistoće sa zuba, a drugi,
*Prestige Sparkling Blue® – je poseban sastojak koji na zubima stvara transparentan optički filter koji odbija žutu boju i čini da zubi izgledaju bjelji

Ova pasta ustvari daje zubima blistavost koja se sakrila ispod naslaga. Zato, od mene jedan veliki plus Curaproxu, jer ovom pastom stvarno dobijate ono što piše.

Osim aktivnog uglja, u sastavu ima hidroksiapatit, a već znamo da ova supstanca djeluje tako da popunjava mikroprostore u gleđi nastale početnim karijesom. Tu su i enzimi i fluoridi, a nema sulfate kao ni jedna njihova pasta. Jeste li je probali?

Izvor: Instagram/moj_osmijeh_enafilipovic

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -