fbpx
NaslovnaIntervjuNenad Đukanović: Full Dent danas predstavlja savremeni laboratorij sa konstantnim i značajnim...

Nenad Đukanović: Full Dent danas predstavlja savremeni laboratorij sa konstantnim i značajnim rastom kvaliteta usluga i proizvoda

- Advertisement -

Nenad Đukanović, rođen je u Zagrebu 1979. godine. Srednju školu završio je u Beogradu 1998. godine nakon čega upisuje i završava V stepen 2001. godine.

Prva iskustva i ljubav prema ovoj struci, stekao je u radu sa svojim ocem Milanom Đukanovićem, koji se poslom zubne tehnike bavi dugi niz godina. Od 2001 – 2005 godine radio je u ,,Zubotehničkoj školi Beograd, zaposlen kao nastavnik praktične nastave.

Foto: DenTBiH

Iskustva je sticao i kroz razne kurseve koji su održavani u sklopu renomiranih svjetskih brendova. Kroz rad i sticanje novih saznanja, poželio je da se osamostali, tako je i počeo njegov put preduzetnika i nastao je zubotehnički laboratorij ,,FullDent .,,

Nenadova vizija je da ,,FullDent,, postane međunarodna kompanija koja će svoje proizvode plasirati kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu. Nenad Đukanović: “Ovom prilikom se zahvaljujem svojoj porodici i zaposlenima koji vjeruju i slijede moju viziju kao i saradnicima kojima se sviđa naš pristup I koji nas prihvataju kao partnera.”
Kada je osnovan Full Dent?
Sa željom da nastavim porodičnu tradiciju, 2009. godine osnovao sam FullDent sa sjedištem u Banja Luci”. Zahvaljujući jasnoj viziji, ali i konstantnom ulaganju energije, truda i emocija cijelog tima, Full Dent danas predstavlja savremeni laboratorij sa konstantnim i značajnim rastom kvaliteta usluga i proizvoda.

Foto: DenTBiH

Ko čini vaš stručni tim?
Naš tim čine mladi i školovani ljudi puni želje za dokazivanjem svojih sposobnosti, koji su motivisani da uče i razvijaju se, a sve to pod vodstvom onih starijih i iskusnijih. Laboratorij Full Dent trenutno zapošljava 68 stručnjaka, a ono čime se možemo pohvaliti je kompetentan i mlad kolektiv uvijek spreman na nove izazove!

Da li vaši stručnjaci učestvuju u edukovanju i unaprijeđenju svog stručnog znanja?
Naši zaposleni redovno pohađaju edukacije koje se tiču zubne tehnike , ali isto tako i soft skills edukacije koje nas izdvajaju na tržištu i samom razvoju proizvodnog procesa. Cijenimo trud i marljivost, vjerujemo u timski rad i rado ulažemo u profesionalni razvoj svojih zaposlenih.

Sa kojim stomatolozima najviše sarađujete, da li su to stomatolozi iz Bosne i Hercegovine ili iz susjednih zemalja?
Korisnici naših usluga su stomatolozi širom Bosne i Hercegovine kao i saradnici iz Evropske unije.

Foto: DenTBiH

Recite nam na koji način FullAlign ispravlja zube?
FullAlign ortho folije je naš Brand Name koji smo plasirali na tržište Bosne i Hercegovine 2016. godine. Sa ponosom možemo istaći da imamo uspješnu tradiciju kada je u pitanju FullAlign.

FullAlign je savremeno ortodontsko rješenje sa kojim pacijenti konačno mogu da estetski prihvatljivije, komfornije i brže u odnosu na druge metode riješe problem tjeskobe, dijastema, rotiranih, nagnutih i na druge načine nepravilno raspoređenih zuba. Cijeli proces ispravljanja zuba je podijeljen u faze, a posebna pažnja je usmjerena na svaki pokret zuba kako bi se ispoštovala funkcija orofacijalnog sistema i biološka ravnoteža u ustima.

Svaka faza predstavlja jednu foliju, a broj folija zavisi od plana i toka terapije, Plan i tok terapije se određuje u softveru u kordinaciji sa ortodontom koji je isplanirao terapiju za krajnjeg korisnika. Ovom prilikom bih se zahvalio na saradnji sa Dr Davidom Raičkovićem koji je održao niz uspješnih edukacija za naše klijente kako bi ovaj proizvod zaživio i na našem tržištu.

Šta dobijate sa korištenjem FullAlign-a:
*folije su neprimjetne za okolinu,
*jednostavno se održavaju,

Foto: DenTBiH

*lako se skidaju prije konzumacije hrane i pića,
*kontrolni pregledi kraće traju,
*ne iritiraju sluznicu,
*pružaju potpuni komfor pri nošenju.

Koja je cijena i kojim pacijentima najviše odgovaraju ove folije, tačnije ko je kandidat za ovu vrstu folija?
Cijena FullAlign folija zavisi od broja folija i samog toka terapije. Full Dent je svojim saradnicima ponudio pakete u tri nivoa, kako bi terapija bila dostupna svim krajnjim korisnicima. Cilj nam je da omogućimo da ovaj vid terapije bude dostupan što većem broju korisnika kako bi vratili osmijehe na njihovim licima i učinili ih sretnima.

Izvor: DenTBiH

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -