NaslovnaObavještenjaNe može se mijenjati stomatolog bez promjene mjesta prebivališta

Ne može se mijenjati stomatolog bez promjene mjesta prebivališta

- Advertisement -

Posljednjih desetak dana, na adresu našeg portal stiglo je dosta pitanja, prije svega studenata, u kojima se interesuju da li je moguće promijeniti stomatologa, a da se ne mijenja mjesto prebivališta. Tim povodom kontaktirali smo Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Iz te ustanove, saopšteno nam je da to nije moguće učiniti.   

-Pravilnik o bližim uslovima u pogledu standarda, normativa i načina ostvarivanja primarne zdravstvene zaštite preko izabranog tima doktora ili izabranog doktora je definisao sljedeće: osiguranik ostvaruje zdravstvenu zaštitu, u zdravstvenoj ustanovi, u mjestu prebivališta, sa kojom Fond ima zaključen ugovor o pružanju  primarne zdravstvene zaštite. Osiguranik može ostvariti zdravstvenu zaštitu u zdravstvenoj ustanovi i  van mjesta prebivališta ako se pruža neodložna medicinska pomoć. Shodno prethodnom, van mjesta prebivališta moguće je napraviti novi  izbor izabranog stomatologa samo promjenom mjesta prebivališta – objasnila je doktorka Mirjana Turković

Pravo na besplatne stomatološke usluge, u ordinacijama koje imaju potpisan ugovor sa Fondom, imaju lica do 18 godina, žena u toku trudnoće i lica starijih od 65 godina. Na preventivne usluge bolesti usta i zuba imaju pravo djeca, učenici i studenti, do navršene 26. godine.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -