fbpx
NaslovnaSavjetiNataša Marković: Znate li šta vaši zube govore o vama

Nataša Marković: Znate li šta vaši zube govore o vama

- Advertisement -

Piše: Nataša Marković, holističar

Klasična medicina ograničila se na tijelo u smislu „kako ga popraviti“ i tu često čini čuda. Brigu o duši odnedavno je prepustila psihologiji, a o duhu se još od davnina brinula teologija. Objediniti sva ova tri aspekta jedne osobe i pomoći da se očuvaju i poboljšaju zadatak je alternativnih tehnika.

mineralna_voda_08215Drevne vještine prilagođene savremenom životu i našem podneblju omogućuju kvalitetnije življenje i prihvatanje sopstvenog tijela, kao i ozdravljenje na svim nivoima. Iz tog razloga je bitno poznavati sopstveno tijelo, služiti se njime, čuvati ga, hraniti, dopustiti mu da se odmori, ponuditi mu zadovoljstva. I što je najvažnije, neophodno je otkriti odnose koji postoje između različitih organa, kao i njihove različite funkcije i prepoznati moguće simptome poremećaja.

Drevni holistički pravci su već ustanovili povezanost energetskih tokova putem meridijina u tijelu sa zubima. Svaki zub je u direktnoj ili posrednoj vezi sa određenim organom i/ ili sistemom organa i njihovom funkcijom. Postoji evidentirana povezanost između određene patologije zuba sa patologijom određenog organa. Kada je dijagnostikovana patologija određenog organa, potražio se uzrok u kvaru zuba koji je na putu meridijana koji je energetski zadužen za oboljeli organ. U približno 90 odsto slučajeva povezanost je postojala.kafa-zubi

Interakcija je uzajamna, tako da usljed oboljenja određenog zuba može doći do promjene funkcije organa koji je na istom meridijanu. Šta naši zubi govore o nama? Gornja vilica predstavlja želje, a donja vilica postupke. Ako su zubi lijepo poređani u gornjoj vilici možemo reći da je osoba sposobna da izrazi svoje želje i da je sa njom komunikacija laka. Osoba sa kojom je komunikacija otežana može imati usku vilicu sa izbačenim zagrižajem, a kao krajnji ishod težih problema sa izražavanjem želja i emocija kroz život je da ta osoba ostane djelimično ili potpuno bezuba u maksili tj. da dobije totalnu protezu.

Donja vilica, brada posebno, simbol je energije i volje. Desni kvadrant povezan je sa budućnošću a lijevi sa prošlošću. Velike regije koje su zahvaćene karijesom označene su kao negativne karakteristike. Svaki zub privlači negativnu energiju prvo na sebe, na taj način štiti određeni organ. Paradontoza je simbol poremećaja rada bubrega, jetre i creva. U tom slučaju treba promijeniti način života, ishranom očistiti organizam i prije svega spoznati samog sebe.

Energetski zubima vladaju bubrezi, ako imate dobre bubrege imate i dobre zube i obrnuto.

Izvor: Dental Tribune

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -