fbpx
NaslovnaSavjetiNajvažnije je mehanički ukloniti meke naslage na zubima

Najvažnije je mehanički ukloniti meke naslage na zubima

Dr Vera Milović završila je Stomatološki fakultet u Beogradu. Trenutno ordinira u sopstvenoj ordinaciji ‘’Milović’’ u Nikšiću.

Sa vama dijeli nekoliko korisnih savjeta i zanimljivosti.

- Advertisement -

“Prilikom dolaska kod stomatologa pacijenti postavljaju neka uobičajena pitanja kao što su “Koja pasta je najbolja?”, rijetko ko pita za odabir četkice. Odmah im sugerišem da je četkica osnovno i najbolje sredstvo za postizanje dobre oralne higijene. Ne isključujem ostala sredstva, ali samo kao pomoćna. Najvažnije je mehanički ukloniti meke naslage na zubima, tj. koristiti pravilno odabranu četkicu i tehniku kojom ih obučava stomatolog.

Takođe, pomoćna sredstva kao što su interdentalne četkice, rastvori, konac… treba koristiti samo po preporuci stomatologa, jer ukoliko se ne koriste pravilno mogu izazvati više štete nego koristi, pogotovo nepravilno korišćenje interdentalnog konca. Ordinacija ima ugovor sa Fondom zdravstva. Besplatne usluge mogu dobiti djeca, studenti, trudnice i stariji od 67 godina. Pružamo sve vrste usluga iz oblasti stomatologije i estetike, ipak preventiva je nešto gdje posvećujemo najveću pažnju”, objasnila je dr Vera.

Izvor: Instagram/Curaprox Crna Gora

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -