Najbolji načini za pranje zuba bez četkice

  Četkica za zube ima alternativu, pa ako vam sljedeći put ne bude pri ruci možete ovako “oprati” zube. Dobro vam je poznato pravilo da zube treba da perete minimum dva puta dnevno, ali šta da radimo kada nam četkica za zube nije pri ruci? Sigurno ste se nekada našli u situaciji u kojoj niste imali četkicu pri ruci. Ipak, postoje načini kako da održite zdrav i lijep osmijeh bez četkice za zube.
  Voda
  Voda je najbolji i najsigurniji način za pranje zuba. Iz čaše vode uzmite mali gutljaj. Mućkanjem vode u ustima uklonićete sve ostatke hrane koji su ostali na zubima, a voda će pomoći da vam se nivo kiselosti u ustima vrati u normalu.

  Salveta
  U situacijama kada vam je potrebno detaljnije čišćenje zuba, salveta, maramica ili ubrus su vaš najbolji prijatelj. Umotajte papir oko prsta i iskoristete ga kao četkicu za zube. Naravno da je četkica za zube nezamjenljiva za održavanje higijene, ali ovo je isto dobra alternativa.
  Soda bikarbona
  Prije nego što je nastala pasta za zube, soda bikarbona bila je zakon za održavanje higijene usta. Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom i tečnost mućkajte u ustima. Ovaj bijeli prašak ima i odlične rezultate u izbjeljivanju zuba.
  Konac za zube
  Čišćenje zuba koncem bi svakako trebalo da bude vaša dnevna rutina. Odličan je u čišćenju nečistoća između zuba. Jako je važno kako ga koristite jer samo tako konac ima prednosti. Dovoljno je uvući ga između zuba, ali ne i skroz do desni. Nakon korišćenja konca dobro isperite usta vodom.

  Ulje
  Čišćenje zuba uljem je stari metod koji je nedavno postao jako popularan u svijetu ljepote. Kafenu kašičicu kokosovog ili susamovog ulja treba mućkati u ustima. Hemijska jedinjenja koja se nalaze u ovim uljima ubijaju toksine koji se nalaze u ustima. (www.telegraf.rs)

  , , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.