NaslovnaObavještenjaMoje iskustvo sa jedinicom za čišćenje proteza SYMPRO – Automatsko čišćenje proteza...

Moje iskustvo sa jedinicom za čišćenje proteza SYMPRO – Automatsko čišćenje proteza koje zaista funkcioniše

- Advertisement -

Jesen 2017. godine, trgovačka izložba Štutgart. Puni prolazi, puno kabina, praktično previše informacija. Sve je novo, sve super ali i sve je jako skupo. Ali onda sam vidio nešto krajičkjom oka, dok sam prolazio pored njega. Mala, bijelo-siva i neugledna, ali nekako, posebna.

Ja sam tek tada shvatio da je to Renfertov štand i to na mjestu gdje sam se zaustavio. Laboratorijske stvari! Ja sam zubar! Prijateljski odgovor je bio tačan: SYMPRO jedinica za čišćenje proteza za ili samo za praksu. Sjajno! Laboratorija ima tako nešto, ali je mnogo veće. Za popravku zuba potrebna su dva do tri sata. Ali onda izgledaju kao novi.

Zato sam zatražio dodatne informacije. Od 20–40 minuta traje čišćenje, pranje nakon poliranja nije ni potrebno. Vau ! I TO. Izvođenje radova? U redu, cijena je manja nego što sam očekivao. Dok čekam da uređaj stigne, ja sam uradio moje istraživanje. Sve je to zvučalo vrlo pozitivno. I onda, konačno, moja prva vježba koja je prošla jako brzo.

I u stvari, istina je, u mašini moraju ostati od 20 do 40 minuta, u zavisnosti od stanja proteze, možete postići vrlo dobre rezultate, koji su vrlo sličnik procesu čišćenja u laboratoriji. Idealno je za čišćenje proteza a u isto vrijeme kao profesionalno čišćenje zuba. Bićete u stanju da ispratite pacijenta sa potpuno čistim zubima. Pošteno govoreći otprilike oko 80% čišćenja proteza se vrši u praksi. Jedinica odnosno mašina je sada dobro i istinski integrisana u svakodnevnu rutinu prakse i izuzetno pouzdano radi.

Mart 2018
Sada ponovo vidimo proteze, koje su bile čišćene prije nekoliko mjeseci. Nema naboranih naslaga na protezama koje bi ukazivalo na bilo kakvu mikro-abraziju ukoliko bi došlo do nje. U međuvremenu, pacijenti sa protezama koje su požutjele zbog pušenja, razgovarali su sa nama i pitali direktno za uslugu čišćenja proteze. Trenutno se planira upotreba uređaja za redovno čišćenje proteza od štićenika staračkih domova. Postoji potreba, ali ostaje da se vidi da li će ovo biti plaćeno.

Jesen 2018
Prošla je godina. Sa izuzetkom novih pacijenata, jedva da postoje proteze koje zahtijevaju da se na njima značajnije radi nešto duže od 20 minuta.

Zaključak
Čišćenje proteze traje samo 20 minuta i lako se izvodi, zapravo potrebno je samo pola profesionalne sesije za čišćenje zuba. Mogu da potvrdim da je uvođenje SYMPRO sistema za čišćenje proteza u mojoj ordinaciji postigla veliki uspjeh.

NOVI HELP:X – Sredstva za čišćenje
Za efektno čišćenje su dostupna efikkasna sredstva za čišćenje sa jedinicom za čišćenje proteza SYMPRO. Sva sredstva su sigurna i bezbjedna za upotrebu zbog dokazane kompatibilnosti materijala sa najčešćim stomatološkim materijalima.

Prednosti
*Lako i efikasno uklanjanje tvrdih i mekih naslaga protetske nadoknade, ortodontski aparati i udlage, sa dokazanom kompatibilnošću materijala.
*Efikasno čišćenje sa tečnostima koje su spremne za upotrebu, a koje su posebno prilagođene otklanjanju i pojedinačnih mrlja.
*Ekološki prihvatljiva upotreba sa praškom u porcionim kesicama i odgovarajući neutralizator.
Laka neutralizacija i odlaganje
Prah za čišćenje help:x plakue p raspolaže dokazanom neutralizacijom tečnosti za čišćenje u jedinici za čišćenje proteza SYMPRO

Autor: Kristofer Tukford, stomatolog iz Hochstetten-a (Njemačka)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -