NaslovnaSavjetiMilka Đukić Rafailović: Osnovani smo sa ciljem distribucije najkvalitetnijih proizvoda na polju...

Milka Đukić Rafailović: Osnovani smo sa ciljem distribucije najkvalitetnijih proizvoda na polju profesionalne higijene

- Advertisement -

Prije dva, tri mjeseca, „rođena“ je firma koja je jedinstvena na prostorima Crne Gore. „Dental Montenegro d.o.o.“ veleprodaja medicinskih sredstava je kompanija koja se bavi distribucijom medicinskih sredstava, a posebno je specijalizovana na polju higijene. U svom katalogu proizvoda imaju širok asortitam sredstva za dezinfekciju i materijale za jednokratnu upotrebu. Zastupnik je švajcarske kompanije „OroClean Chemie AG“ i njemačke „AMPri“.
Kako ste došli na ideju da se okrenete ka distribuciji medicinskih sredstava?
„Dental Montenegro d.o.o.“ veleprodaja medicinskih sredstava iz Budve je osnovana 2019. godine sa ciljem distribucije najkvalitetnijih proizvoda na polju profesionalne higijene. Kao kćerka firma stomatološke ordinacije „Center for Dental Implantology and Cosmetic Dentistry-Dental Montenegro“, poznate već 15 godina po inovativnim procedurama u radu i to po ugledu na njemački standard, veleprodaja stavlja akcenat na isključivo premijum kvalitet proizvoda. Razlog osnivanja veleprodaje je bila nemogućnost kupovine kvalitetnih dezinfekcionih sredstava u Crnog Gori kao i materijala za jednokratnu upotrebu“, kaže za naš portal direktor Milka Đukić Rafailović.

Isorapid spray

Kakvo je interesovanje zdravstvenih ustanova iz Crne Gore za vaše proizvode?
„Zadovoljni smo dosadašnjim interesovanjem s obzirom da su proizvodi na tržištu zastupljeni tek tri mjeseca. Svakodnevno dobijamo upite u vezi upotrebe samih dezinfekcionih sredstava i to ne samo od zdravstvenih ustanova. Najviše sarađujemo sa kozmetičkim salonima, a to je i bilo za očekivati jer ih po brojnosti ima mnogo više u našoj zemlji nego zdravstvenih ustanova. Takođe, sarađujemo i sa hotelima, restoranima pa čak i farmama životinja, raznim servisima…”
Šta imate u ponudi što možete ponuditi klijentima?
“Naša dezinfekciona sredstava se izdvajaju od drugih po sve četiri mjerne tačke: efikasnošću, brzini djelovanja, kompatibilnošću sa materijalima i po ekonimičnosti. Poslije 20. godina rada u stomatologiji, sa punom sigurnošću sam odabrala sljedeće dezinfekcione proizvode po grupama:
*Radne površine:
1.DENTIRO maramice – jedine na svjetskom tržištu koje u intervalu od 15 sekundi do jednog minuta djeluju na 101. mikroorganizam te potpuno uništavaju cio spektar bakterija, gljiivica i virusa uključujući i polio, adeno i noro virus. Potpuno virucidno sredstvo sa malim sadržajem alkohola. Ne ostavljaju trag poslije sušenja. Obogaćen cvjetnim mirisom. Bez aldehida.

Orolin Intra

2.ISORAPID SPRAY – dezificijens za radne površine . Spreman za upotrebu. Takođe, u intervalu od od 15 sekundi do jednog minuta djeluju na 101. mikroorganizam i cio spektar bakterija, gljivica i virusa, uključujuću i polio, adeno i noro virus. Zahvaljujući malom sadržaju alkohola, ne ostavlja trag poslije sušenja. Obogaćen cvjetnim mirisom. Bez aldehida.
3.DENTIRO ZERO – dezificijens za ekstra osjetljive radne površine. Bez alkohola. Spreman za upotrebu. U 60. sekundi potpuno djeluje na viruse (i na polio i adeno virus), gljivice i bakterije sa opnom.
4.ISORAPID FLOOR – čišćenje i dezinfekcija poda u jednom potezu. Visoko otporan koncentrat prijatnog mirisa. Pogodan za sve vrste podova (prirodni kamen, PVC podovi, pločice), zidovi, sanitarije, laboratorijski nameštaj. Pogodan i za dezinfekciju bočica za urin i epruveta. U koncentratu od samo 2% a za 10 minuta potpuno dezinfikuje pod koji je kao takav spreman za hiruršku intervenciju u tretiranoj prostoriji.

Orolin Perasept

*Instrumenti:
1.HLADNA STERILIZACIJA
OROLIN PERASEPT – prašak za hladnu sterilizaciju termolabilnih instrumenata. Ono što ga čini liderom na tržištu je što je sporicidan u koncentratu od 2% a za samo 10 minuta i što je bez aldehida i fenola!
3 u 1= dezinfikuje, čisti i steriliše instrumente u jednom koraku. Pogodan za endoskope, pribor za anesteziju, respiratornu terapiju kao i za dentalne protetske nadoknade. Djeluje na instrumente bez prethodnog čišćenja što drastično smanjuje rizik od infekcije personala i štedi dragocjeno vrijeme. Kompatibilan je sa većinom materijala jer je ph neutralan i sadrži inhibitore korozije. Pripremljen rastvor je validan 24 sata za neprekidnu upotrebu.
2.OROLIN MULTISEPT PLUS – snažan koncentrat za brzu dezinfekciju medicinskih i hirurških instrumenata, borera i endo instrumenata. Jedinstvena formula sadrži snažne inhibitore korozije, tako da je kompatibilan i sa akrilnim staklom. Ne sadrži aldehide, fenole i hlor! Pogodan je i za upotrebu u ultrazvučnim kadicama koje mu ubrzavaju dejstvo. Pripremljen rastvor je u funkciji sedam dana. Dezinfekcija ostaje efikasna čak i u prisustvu teške organske kontaminacije kao što je krv i druge tjelesne tečnosti. Dezinfikuje instrumente bez prethodnog čišćenja. U koncentratu od 2% a za 15 minuta instrumenti su potpuno dezinfikovani i spremni za sterilizaciju! Visoko ekonomičan.
3.OROLIN INTRA – revolucionarno rješenje za podmazivanje, čišćenje i dezinfekciju svih nasadnih instrumenata u samo jednom minutu. Potpuno virucidan u roku od 60 sekundi. U cjelosti zamenjuje skupe aparate pod pritiskom. Poslije upotrebe unutrašnjost nasadnih instrumenata ostaje suva. Bez aerosola, aldehida i opasnih materija. Ekonomičan. Biorazgradiv. Produžava životni vek instrumentima.

Ampri rukavice

*Aspiracione jedinice:
ORO CLEAN PLUS – koncentrat za sukcioni sistem (3 u 1)
Visoko kvalitetan koncentrat za čišćenje i dezinfekciju sukcionog sistema, pljuvaonice i amalgam separatora. Ne stvara pjenu te ne ometa aspiraciju tečnosti tokom dezinfekcije. Koristiti u koncentratu od 2% bar jednom dnevno, a obavezno poslije krvave intervencije. Biorazgradiv.
*Dezinfekcija ruku:
OROSEPT SOLUTION – alkoholni antiseptik za higijensku i hiruršku dezinfekciju ruku. Sadrži preparate za njegu kože, hidratante i hranljive sastojke te je pogodan za čestu upotrebu. Prijatan miris limuna. Biorazgradiv”.
Koje bi izdvojili proizvod ili proizvode koji su u ovom trenutku najtraženiji?
“Odabir proizvoda koji plasiramo na tržište Crne Gore se pokazao ispravan pa zaista ne možemo izdvojiti ni jedan proizvod koji prednjači“.

Orolin Multisept Plus

Čiji proizvodi, kojih svjetskih kompanija, se mogu naći kod vas?
„Profesionalni ugled koji imamo nam je u mnogome pomogao pri dobijanju distributerstva švajcarske firme „OroClean Chemie AG“ (skraćeno: OCC, Switzerland) i na to smo vrlo ponosni. Takođe , plasiramo i proizvode njemačke fabrike medicinskog i ne medicinskog materijala „AMPri“ koja nas je prepoznala kao doraslog partnera za ovaj dio bivše Jugoslavije. Od njihovih proizvoda imamo cijelu paletu boja nitrilnih rukavica bez talka (11 boja), najvišu klasu troslojnih maski (devet boja) i u svim bojama aplikatore, čaše, salvete za pacijente i radne površine, komprese za razne upotrebe, sisaljke, četkice kao i sterilne hirurške rukavice, rolne i samoljepljive kese za sterilizaciju svih dimenzija, natikače i kape za upotrebu u hirurškim salama. Za svaki savjet, informaciju i naručivanje robe budite slobodni da nas posjetite u prodajnom prostoru u Bečićima (Budva), u ulici Jadranski put bb (preko puta hotela „Splendid“). Radnim danom od 8-16 sati ili nas pozovite na broj telefona 067 039330. Takođe nam možete pisati na email dental.montenegro@t-com.me”, zaključila je Milka Đukić Rafailović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -