NaslovnaIntervjuMezoterapija je  „kraljica mladosti“

Mezoterapija je  „kraljica mladosti“

- Advertisement -

Mezoterapija je jedan od neinvazivnih tretmana za podmlađivanje i regeneraciju kože, tokom koje se u gornje slojeve apliciraju vitamini, enzimi, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju. U početku se ovaj tretman koristio za ublažavanje hronične boli i liječenje drugih stanja.

Danas je neizostavan tretman ljepote, koji se izvodi širom svijeta. Koristi se za zatezanje kože, ublažavanje bora, uklanjanje ožiljaka od akni, posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja, tretiranje kose i vlasištva, kao i rješavanje drugih estetskih problema.

Dr Vladimir Radić (Foto: youtube)

Najčešća preporuka doktora je četiri do šest tretmana, koji se rade u razmacima od sedam do deset dana, a kasnije se prema dogovorenim vremenskim intervalima, dolazi na održavanje postignutih rezultata. Kod doktora Vladimira Radića u ponudi je široka paleta preparata za mezoterapiju, koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju, brojnih estetskih problema. Jedan od vodećih i najučinkovitijih tretmana na tržištu i u ordinaciji je popularni Pluryal.

„Tretman mezoterapije ja volim da nazovem „kraljicom mladosti“, zato što stvarno vraća mladalački izgled kože, sjaj, elastičnost, nešto što bi u principu svi trebali da radimo barem jednom na mjesec dana, da priuštimo koži to što mjesecima i godinama gubimo , a ne može da se stvori ponovo. Danas mezoterapija znači ubrizgavanje svih sastojaka, odnosno hranljivih materija neophodnih koži. Znači direktno u kožu da bi ona mogla da iskoristi i sintetiše sve ono što je jednoj koži neophodno. Radimo tretman jednim movim mezoterapijskim koktelom firme Pluryal, konkretno radi se o rifreš materijalu, koji sadrži 50 mililitara hijaluronske kiseline, dakle nekroslinkovane, koja vraća koži hidrataciju, sjaj, elastičnost. Takođe, sadrži ono što je veoma interesantno izolovan DNK lososa, koji sprječavanja propadanje našeg prirodnog kolagena, što je jako dobro za očuvanje i elastičnost kože. Jedan preoparat koji je izuzetno dobar i daje stvarno sjajne rezultate“, rekao je dr Vladimir Radić.

Foto: lifting.rs

Mezoterapija se sprovodi u više tretmana prema određenom planu terapije. Kada doktor obnavi razgovor sa pacijentom, onda se određuje najadekvatniji koktel. Sve je indivundualno i tretmani se razlikuju u zavisnosti od problema, želje i tipa kože.

„U principu mezoterapijski postupak je isti. Razlika je samo u tome koji materijal koristimo. U mezoterapijskim koktelima uglavnom imamo hijaluronsku kiselinu različite koncentracije. Zatim može biti vitamina, minerala aminokiselina, polifenola. Interesantno je da imamo DNK lososa i vitamine kompleksa u nekim većim koncentracijama koje izuzetno djeluju na kvalitet kože. Naravno da ima razlike, svaki mezoterapijski koktel treba da se prilagodi tipu kože, odnosno indikaciji na koju treba da obratimo pažnju. Ukoliko su to akne, odnosno ožiljci od akni, onda se radi sa jednom vrstom. Ukoliko se radimo neko osvježenje lica, radimo sa drugom vrstom terapijskih koktela. Svakome treba da se pristupi indivindualno, jer svi imamo različitu kožu i različite potrebe.

Foto: zerona.rs

Pitali smo doktora, kako se izvodi ovaj tretman.
„Nakon samog dolaska stavlja se anastetička krema, koja stoji jedno pola sata čisto da utrne površinski dio kože, da bude što prijatnija sama procedura. Zatim se u središnji sloj kože ubrizgava tankim iglicama koktelčići koji izazivaju efekte koji su nam neophodni. Ništa nije specijalno bolno. Može biti male osjetljivosti, nakon toga bude crvenilo nekih sat do dva i to je sve. Šminkanje se preporučuje sutra dan nakon tretmana da se ne bi kontaminirali mikro ubodi koje stvaramo od igle, da ne bi došlo do neke infekcije”, zaključio je dr Radić.

Širom svijeta doktori apeluju da tretmane poput mezoterapije ne treba da radite kod osoba koje nisu školovane za to. Nadriljekarstvo je, nažalost, sve više prisutno, zato pamet u glavu. Birajte stručnjaka i najbolje proizvode, jer lice nije krpa sa kojom ruke može da čisti svako.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -