fbpx
NaslovnaObavještenjaMemorandum o saradnji portala Stomatologija.me i Stomatološke Komore Crne Gore

Memorandum o saradnji portala Stomatologija.me i Stomatološke Komore Crne Gore

- Advertisement -

Utorak, 11. novembar, u istoriju crnogorske, a slobodno možemo reći i regionalne stomatologije biće upisan kao važan datum, potpisivanja prvog Memoradnuma o saradnji između Stomatološke Komore i portala Stomatologija.me, najčitanijeg stomatološkog portala u regionu. Ono što ovaj Memorandum odvaja od ostalih je činjenica da se u njemu finansijska saradnja gotovo ne pominje, odnosno isključivo je na dobrovoljnom niovu. Takođe, o značaju ovog dokumenta i kvalitetu rada portala Stomatologija.me govori i činjenica da je Stomatološka Komora Crne Gore od nedavno član Međunardone Dentalne Federacije, FDI – jedina u regionu od zemalja koje nisu članica EU.

Važnost ovog dokumenta ogleda se prije svega u pokazivanju spremnosti obje strane da zajedničkim snagama, pozitivnimn sinergetskim djelovanjem, dođu do ostvarivanja zajedničkih ciljeva i realizacije i planiranja novih projekata.

– Zajedničko djelovanje kroz nove projekte, građanima Crne Gore može donijeti višestruke benefite – počev od edukacije (opšte populacije i stručne edukacije) preko saradnje u vezi sa organizovanjem i medijskim pokrivanjem i praćenjem edukativnih i stručnih skupova, do krajnjeg cilja koji bi se mogao sažeti u nastojanju podizanja svijesti građana o značaju oralnog zdravlja – stoji u uvodu Memoranduma.

Stomatološka Komora Crne Gore, kao jedna od najtransparentnijih organizacija u Crnoj Gori, u portalu Stomatologija.me dobiće saveznika koji će otvoriti novi kanal za prosleđivanje noviteta i obavještavanje regionalne stručne i laičke javnosti o ostvarenim projektima Komore, ali i njenim planovima za budućnost.

– Ovakav vid saradnje uvijek je dobrodošao, kao napredak u kvalitetu i doprinos transparentosti javnog funkcionisanja – prokomentarisao je dr Borislav Ćalović, predsjednik Stomatološke Komore Crne Gore.

Naš portal kao najčitaniji medij ove vrste na Balkanu, postisivanjem ovog Memoranduma potvrdio je svoju ozbiljnost i posvećenost razvoju svijeta dentala. Naš dosadašnji rad koji je podrazumijevao gotovo svakodnevnu edukaciju i oplemenjivanje ličnog znanja, ali i pregalašatvo sa ciljem razvoja struke u regionu rezultirao je priznanjem koje nam je Komora potpisivanjem ovog dokumenta dodijelila. Ovim smo dobili još jednu potvrdu da svoj posao obavljamo profesionalno, dok je sama Komora ovim dokazala svoju posvećenost i transparentost u radu koji može poslužiti i kao model funkcionisanja sličnih organizacija.

SKCG član Međunarodne dentalne federacije , FDI

Dokaz kvaliteta funkcionisanja Stomatološke Komore Crne Gore kao krovne institucije koja pod svoje okrilje okuplja crnogorske stomatologe je i nedavni prijem u Međunarodnu dentalnu federaciju, FDI. SKCG je njihov član postala 07.11 ove godine.

FDI je međunarodna organizacija koja promoviše oralno zdravlje, podržava rad Komora i unapređuje etiku, nauku i stomatološku praksu.

O značaju prijema u ovu organizaciju govori i činjenica da su od zemalja regiona njihovi članovi jedino još hrvatska i slovenačka Komora koje su članice EU.

Sve ovo dodatno govori i o kvalitetu portala Stomatologija.me sa kojim je Stomatološka Komora, kao član FDI, potpisala Memortandum o saradnji.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -