NaslovnaZanimljivostiMeđuzubne četkice: Otklonite sve naslage bez povreda na desnima

Međuzubne četkice: Otklonite sve naslage bez povreda na desnima

- Advertisement -

Nakon što smo juče pisali o nedostacima upotrebe zubnog konca, danas vam predstavljamo međuzubne četkice koje su, prema riječima stručnjaka, efektivnije od konca kada je riječ o kompletnom čiščenju zuba.

medjuzubne cetkice1Zubni konac i čačkalica ne mogu potpuno očistiti konkavne površine međuzubnih prostora i sulkus, što prema navodima stručnjaka, može uraditi samo međuzubna četkica.

Vremena kada su međuzubne četkice koristili samo ljudi sa vrlo velikim međuzubnim prostorom su prošla, a među ovim priborom izdvojili smo Curaprox četkice koje, prema navodima proizvođača i distributera, imaju čvršća žičana jezgra od svih ostalih na tržištu zbog čega mogu bez problema da uđu u najuže međuzubne prostore. Njena savitljiva duga vlakna optimalno se prilagođavaju anatomiji međuzubnog prostora i dopiru u svaki njegov ugao.

Curaprox međuzubne četkice, za razliku od ostalih, mogu odstraniti bakterisjke naslage iz međuzubnog prostora na području ivice desni bez izazivanja povreda desni. Njihova vlakna omogućavaju uklanjanje naslaga sa konkavnih površina zuba, odnosno sa onih mjesta do kojih konac ne dopire.

Curapox, ali i ostale mežuzubne četkice, najbolje je koristiti za čišćenje predjela oko mostova, zubnih implantata kao i fiksnih ortodontskih aparata.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -