fbpx
NaslovnaZanimljivostiLondonski stomatolog naplatio milion eura od države za usluge koje nije pružio

Londonski stomatolog naplatio milion eura od države za usluge koje nije pružio

- Advertisement -

LONDON – U proteklih sedamnaest godina, za sada neimenovani zubar iz Sjevernog Londona naplatio je gotovo milion eura od Nacionalne zdravstvene službe za stomatološke usluge koje nikada nije pružio. Prošlog petka, Kraljevski sud u Londonu osudio je 67-godišnjeg stomatologa na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, prenosi Dental Tribune.

On je takođe ranije bio suspendovan iz registra Svajeta britanskih stomatologa na 18 mjeseci.

Prema podacima iz istrage, za više od 90 posto pacijenata koje je u toku 17-godišnje prakse u mjestu Kentish Town doktor liječio između 1997. i 2013. godine nije bilo moguće utvrditi da je riječ o stvarnim uslugama i stvarnim osobama.

Takođe, na stotine adresa u njegovoj evidenciji ili nisu postojale ili je bilo riječ o prostorima u kojima su registrirane kompanije ili banke.

Da bi prikrio tragove, on je falsifikovao stomatološke recepta koristeći službene etikete, tako što je mijenjao termine tretmana i detalje o uslugama sa stomatoloških kartona.

Zubar je tokom suđenja priznao da je izdavao lažne računovodstvene fakture kao i krivična djela prevara i lažno predstavljanje.

On je takođe vratio više od 90 odsto tvrdi novca nacionalnom fondu.

Prevare u pružanju medicinskih usluga, uključujući i stomatologa iz Sjevernog Londona, koštaju Fond više od pet milijardi funti godišnje, tvrdi se u izvještaju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -