fbpx
NaslovnaZanimljivostiLondonski stomatolog naplatio milion eura od države za usluge koje nije pružio

Londonski stomatolog naplatio milion eura od države za usluge koje nije pružio

LONDON – U proteklih sedamnaest godina, za sada neimenovani zubar iz Sjevernog Londona naplatio je gotovo milion eura od Nacionalne zdravstvene službe za stomatološke usluge koje nikada nije pružio. Prošlog petka, Kraljevski sud u Londonu osudio je 67-godišnjeg stomatologa na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, prenosi Dental Tribune.

On je takođe ranije bio suspendovan iz registra Svajeta britanskih stomatologa na 18 mjeseci.

- Advertisement -

Prema podacima iz istrage, za više od 90 posto pacijenata koje je u toku 17-godišnje prakse u mjestu Kentish Town doktor liječio između 1997. i 2013. godine nije bilo moguće utvrditi da je riječ o stvarnim uslugama i stvarnim osobama.

Takođe, na stotine adresa u njegovoj evidenciji ili nisu postojale ili je bilo riječ o prostorima u kojima su registrirane kompanije ili banke.

Da bi prikrio tragove, on je falsifikovao stomatološke recepta koristeći službene etikete, tako što je mijenjao termine tretmana i detalje o uslugama sa stomatoloških kartona.

Zubar je tokom suđenja priznao da je izdavao lažne računovodstvene fakture kao i krivična djela prevara i lažno predstavljanje.

On je takođe vratio više od 90 odsto tvrdi novca nacionalnom fondu.

Prevare u pružanju medicinskih usluga, uključujući i stomatologa iz Sjevernog Londona, koštaju Fond više od pet milijardi funti godišnje, tvrdi se u izvještaju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -