Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećane plate: Traže da se novac vrati u sistem zdravstva

  Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate i traže da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem kako bi profitirali pacijenti i potplaćene kolege.

  Kako javljaju mediji, više od 700 kanadskih ljekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja.

  Ljekari su se tako usprotivili bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

  – Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zdravstvenih radnika, suočene s vrlo teškim radnim uslovima – napisali su između ostalog ljekari iz Kvebeka, najveće pokrajine u Kanadi.

  U otvorenom pismu su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, upravo kako bi se olakšale muke drugima.

  – Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se radnici u zdravstvu iskorišćavaju do krajnjih granica – naveli su ljekari.

  Prosječna ljekarska plata u Kanadi iznosi 260.924 dolara. Riječ je o bruto iznosu iz kog valja izdvojiti poreze i troškove rada.

  Izvor: mojdoktor.me

  , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.