NaslovnaZanimljivostiLaserski uređaji za stomatologiju postaju svjetski trend

Laserski uređaji za stomatologiju postaju svjetski trend

- Advertisement -

ŠERRING – Osim oralne hirurgije, zubni laseri se koriste za razne primjene od aparata za dijagnozu karijesa preko sredstava za terapiju parodontopatije pa sve do uređaja za izbjeljivanje zuba. Zbog sve veće potražnje laserskih uređaja, njihova potražnja na svjetskom tržištu će rasti po godišnjoj stopi rasta od 5,2 odsto u narednih pet godina, a očekuje se da će premašiti 200 miliona eura do 2020. godine, navodi se u novom istraživanju na koje se poziva Dental Tribune.

bezbolno1Prema izvještaju, ovaj rast će prvenstveno biti primjećen na tržištu Azije i Pacifika kao bolničari i pacijenti na tim prostorima sve više postaju svjesni prednosti laserskih uređaja.

I druga tržišna kretanja će doprinijeti rastu upotrebe lasera, uključuju porast u broju estetskih zahvata na kontinentu i starenje stanovništva.

U izvještaju, koji je izradila kompanija za istraživanje tržišta usluga Marketsandmarkets, a objavio ReportBuyer prošle sedmice, analizirani su trendovi u industriji i na tržištu dionica posmatranjem najvećih proizvođača, kao što su Biolase, Sirona i Ivoclar Vivadent.Laseri zubi

Izvještaj takođe pruža uvid u tržište stomatoloških lasera u raznim svjetskim regijama, u istraživanje novih kanala distribucije, u nove baze klijenata i različite politike cijena.

– Izvještaj će obogatiti i novouspostavljene firme, kao i nove analizu tržišta, što će pomoći tim firmama da ostvare veći udio na tržištu – izjavio je jedan od autora.

Zahvaljujući tehničkim dostignućima i visoke stope prmjene, SAD je lider na svjetskom tržištu uređaja za zubne laserske tehnologije, a posebno lasera za meka tkiva.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -