NaslovnaEdukacijaKurs: Preparacija zuba za bezmetalne krune i fasete

Kurs: Preparacija zuba za bezmetalne krune i fasete

- Advertisement -

Akord Dental će 5. aprila biti organizator kursa – Preparacija zuba za bezmetalne krune i fasete, a predavač je Predavač: Prof. Aleksandar Todorović. Trening centar AKORD DENTAL jedan od najboljih i najvećih trening centara u regionu.

Praktični kurs preparacije za bezmetalne nadoknade izvodi se na fantomima i specijalnim modelima, koji vjerno simuliraju situaciju u ustima pacijenta. Tokom 10 godina uspješnog poslovanja kroz naš trening centar je prošlo preko 1.000 stomatologa koji su imali priliku da kroz naše kurseve unaprijede svoje znanje.

Foto: akord-dental.com

Program počinje u 9 i traje do 18:00 sati, a sastoji se od:
*Uvodne riječi
*Teorijskog dijela: Bezmetalni sistemi- podjela, indikacije, praktična primjena
*Preparacija zuba za bezmetalne krune i fasete
Demonstracija: preparacija za bezmetalne nadoknade
*Pauza-ručak
*Praktičan rad učesnika: Brušenje zuba 11, 13, 14, 16
*Principi cementiranja bezmetalnih nadoknada
*Dodijela sertfikata

Foto: akord-dental.com

Učesnici koriste rotirajuće turbinske instrumente, adekvatnog oblika za bušenje bezmetalnih nadoknada. Kurs se sastoji teorijskog dijela, praktične demonstracije i praktičnog rada učesnika. U toku kursa, bruse se četiri zuba, centralni sjekutić, očnjak, prvi premolar i prvi molar.

Mjesto održavanja: Trening centar Akord Dental Beograd (Kumodraška br. 42. Beograd-Voždovac). Za sva dodatna pitanja i prijave možete se informisati na: e-mail: snezanaakord@gmail.com ili na telefon: + ‎381 63 11 17 200.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -