NaslovnaObavještenjaKraj agonije u Stomatološkoj komori Crne Gore, dr Nikola Barović upisan u...

Kraj agonije u Stomatološkoj komori Crne Gore, dr Nikola Barović upisan u CRPS kao novi predsjednik

- Advertisement -

Poslije više od tri mjeseca, došao je kraj agoniji u Stomatološkoj komori Crne Gore. Od 2. jula, kada je na vanrednoj Skupštini u hotelu „Ramada“ izglasano nepovjerenje dotadašnjem predsjedniku dr Goranu Mandiću, trajala je pat pozicija.

Nikšićanin i njegovi saradnici nisu htjeli da izađu iz udobnih fotelja, a zbog administrativne greške, dr Nikola Barović nije mogao da bude upisan u Centralni registar privrednih subjekata kao novi predsjednik.

Screen shot sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata

Od tada je trajala njegova borba da se izbori za to, a dr Mandić se borio da ostane na funkciji sa koje je smijenjen i da zadrži privilegije koje je imao. Organizovao je i nelegalne izbore po podružnicama, potom za Skupštinu… Tome je došao kraj, od danas je dr Barović upisan kao čelni čovjek Stomatološke komore Crne Gore u CRPS-u.

“Konačno je gotovo sa lažima dr Gorana Mandića i obmanjivanja cjelokupne stručne javnosti. Gotovo je sa nespobnošću i samovoljom ljudi koji su do skoro bili na čelu Komore. Uspjeli smo na pošten, dostojanstven i civilizovan način da se izborimo za ono što nam pripada. Ministarstvo zdravlja je svoj nepotizam i nesposobnost da riješi problem u Komori skrivalo iza greške koju je napravio njihov pravnik. Najvažnije je, ipak, da smo uspjeli u našoj borbi za pravo i pravdu“, rekao je dr Barović za naš portal.

Sada bi trebalo da dođu bolji dani za stomatologiju u Crnoj Gori.
“Poručio bih kolegama da nema razloga za strepnju. Zamolio bi ih da se u što većem broju uključe u rad Komore. Nije vrijeme da se vraćamo u prošlost, došlo je vrijeme da se okrenemo budućnosti, da vratimo Komoru na pravi put i stomatologiju na mjesto koje zaslužuje“, zaključio je dr Barović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -