NaslovnaObavještenjaKoje prednosti nudi intraoralni skener Medit i500?

Koje prednosti nudi intraoralni skener Medit i500?

- Advertisement -

Otiskivanje je svakodnevni i nezaobilazan postupak u svakodnevnoj praksi gotovo svih grana stomatologije.
Zamijeniće dosadašnje metode

Brzi razvoj digitalizacije u zubnoj tehnici sve više zamjenjuju klasične tehnologije izrade zuba i neminovnost je da je da će u skorijoj budućnosti digitalno otiskivanje potpuno zamijeniti konvencionalne metode otiskivanja u svakodnevnom radu, kako bi proces rada u ordinaciji mogao da ide u korak sa zubotehničkim laboratorijama.

Foto: axsysdental.com

Prednosti
Digitalni otisci snimljeni intraoralnim skenerom pokazuju brojne prednosti u poređenju sa konvencionalnim tehnikama otiskivanja otisnim masama.

Skraćeno vrijeme otiskivanja
Pomoću dvije kamere velike brzine i500 skenira brzo, tačno i precizno, pa se vrijeme samog otiskivanja značajno skraćuje, ali i broj faza rada se smanjuje, što automatski redukuje mogućnost nastanka grešaka.

Pacijentu je neuporedivo ugodnije
Pored ovih pogodnosti, možda i najvažniju predstavlja olakšana komunikacija sa pacijentom i neuporedivo ugodniji postupak za pacijenta (izbjegnuti su mirisi, osjetljivost na okuse, refleks povraćanja i otežano disanje, koji veoma često predstavljaju otežavajući faktor tokom klasičnog otiskivanja).

Foto: instituteofdigitaldentistry.com

Ušteda vremena tehničaru i ljekaru
Osim komfora koji pruža kako pacijentu i kliničaru tako i zubnom tehničaru, te smanjenja utroška vremena, ogromna prednost digitalnog otiskivanja je olakšana komunikacija između ordinacije i zubne tehnike, koja digitalne otiske dobija neposredno nakon uzimanja istih, jer se prenos podataka vrši putem interneta (via transfer ili e-mail), a svi radovi ostaju arhivirani na ličnom Medit nalogu.

Nalog na medit linku
Nalog na Medit linku je neophodan za funkcionisanje skenera, jer automatski otvara pristup Medit aplikacijskom softveru koji je dostupan svo vrijeme dok je korisnik ulogovan na nalog. Softver se kontinuirano unapređuje, a Medit o svim ažuriranjima redovno obavještava korisnika i nudi mu opciju prihvatanja istih.

Foto: mediti500.ca

Ne treba ponavljati cijeli otisak
Inteligentni algoritam i500 omogućava kliničaru, da ukoliko neki detalj na otisku ne zadovoljava zahtjeve, ne mora ponavljati cijeli otisak, već je dovoljno skenirati ponovo samo taj dio.

Koristi se i kao intraoralna kamera
Uporedo sa funkcijom 3D skeniranja, skener se može koristiti kao intraoralna kamera za snimanje HD slika. Navikavanje na novu tehnologiju zahtjeva određeno vrijeme privikavanja, ali nakon tog proces uzimanja otiska za kliničara postaje veoma jednostavan i brz.

Isplativost
Odličan učinak u kombinaciji s konkurentnom cijenom omogućuje izuzetno brz povrat ulaganja i uštedu i vremena i novca.

Izvor: Dr stom. Ljiljana Grujić/Total Dent d.o.o.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -