NaslovnaSavjetiKljučna razmatranja pri proširenju stomatološke prakse

Ključna razmatranja pri proširenju stomatološke prakse

- Advertisement -

Osim što pruža vrhunsku njegu, vođenje stomatološke ordinacije podrazumijeva i održavanje broja pacijenata, a istovremeno postizanje visokog povrata ulaganja. Način na koji vodite svoju stomatološku praksu ima značajan uticaj na njen rast.

Održavanje snažnog odnosa sa klijentima i obavještavanje o najboljim praksama je od kritičnog značaja. U određenoj fazi, možda ćete morati da proširite svoju praksu kako biste zadržali kvalitet usluge i istovremeno pokrili svoje troškove. Evo nekoliko pristupa koje treba uzeti u obzir pri proširenju stomatološke prakse.

Foto: cmmonline.com

Učinite svoje poslovanje tehnološki naprednijim
Kao i u svakom drugom preduzeću, proširenje stomatološke prakse može zahtijevati uključivanje dodatne tehnologije, posebno u trenutnoj klimi. Danas se tehnologija koristi svuda, uključujući i u industriji stomatološke prakse. Možete instalirati aplikacije koje će vam pomoći u lakšem praćenju i zadržavanju korisničkih podataka i automatizaciji svih drugih procesa.

Odlaganje bez papira ima mnoge prednosti, jer vam omogućava da se fokusirate na druge zadatke umjesto da se bavite papirologijom. Da biste bili sigurni da ćete pravilno budžetirati i donositi razumne finansijske odluke za svoju praksu, izračunajte troškove svih promjena prije nego što počnete. Odatle, napravite dobar finansijski plan prije nego što preuzmete bilo kakve obaveze.

Radite na svom timu
Kad se stomatološka ordinacija proširi, moraćete zaposliti dodatnu podršku kako biste bili u toku sa svakodnevnim zadacima. Obavezno zaposlite i obučite zaposlene koji zadovoljavaju profesionalne standarde. Biće vam potrebno osoblje da biste izvukli najbolje od svakog stomatološkog pacijenta sa kojim radite, bilo da je to vasa stomatološka sestra ili sam stomatolog. Održavajte redovnu obuku kako biste bili sigurni da je vaše osoblje u toku sa stomatološkim procedurama i da ćete, vjerovatnom rasti, a ne smanjivati bazu klijenata.

Foto: commercial.bmoharris.com

Razmislite o preseljenju
Vaša stomatološka ordinacija može zahtijevati premještanje radi smještaja velikog broja stomatoloških pacijenata koji posjećuju kliniku. Da biste prilagodili svoju sve veću radnu snagu i zadovoljili potražnju pacijenata, možda ćete morati da izgradite moderniju i sofisticiraniju ordinaciju. Međutim, ako je moguće, najbolje je poboljšati svoju sadašnju ordinaciju kako biste je učinili boljim okruženjem u kojem će svi pacijenti biti udobno smješteni bez da ostanu bez prostora. Ako planirate da se preselite, često je poželjno da to učinite u brzo rastućem regionu sa mnogo potencijalnih klijenata.

Pojednostavljivanje procesa
Pratiti najbolje prakse evidencije može biti izazov, posebno kada praksa raste i zapošljavaju nove zaposlene. Različite prakse različito pristupaju ovome i još uvijek vide iste rezultate. Međutim, morate biti svjesni da su vaši klijenti navikli na ove procedure i da odstupanje od standarda može biti uznemirujuće. Da biste poboljšali svoje performanse, moraćete da sistematizujete svoje operacije. Možete zapisati svoje metode rada, snimiti sve ili čak imati nekoga da vas snima video snimkom dok radite.

Na ovaj način zaposleni će imati jasno razumijevanje kako da rade stvari uz očuvanje statusa kvo. Svaki put kada isprobate novu praksu, obavijestite svoje zaposlene, to će pomoći u produktivnom poslovanju preduzeća kada niste u ordinaciji. Povećanje stomatološke prakse može izgledati kao zastrašujući proces, pa ćete morati da se odreknete određenih pozicija na koje ste navikli. Međutim, odabir ispravnih varijabli kako bi se povećale uz primjenu najboljih praksi može biti od velike koristi, posebno ako je na mjestu pravi tim.

Izvor: Dental News/Lusi Vindam

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -