fbpx
NaslovnaObavještenjaKako do stomatologa za vrijeme zabrane kretanja

Kako do stomatologa za vrijeme zabrane kretanja

- Advertisement -

Bol je najčešći simptom zbog koga se pacijenti javljaju stomatologu i u vrijeme epidemije koronavirusa.

Do 19 sati uveče se u crnogorskim gradovima može slobodno šetati i ići do stomatologa da vam pomogne da se riješite bola.

Međutim, šta ako vas zub zaboli za vrijeme zabrane kretanja radni danima od 19 uveče do 05 sati ujutro narednog dana, odnosno vikendom od 13 do 05 (subota) i od 11 do 05 (nedelja)?

Foto: novosti.rs

Ovo je procedura koju morate da ispoštujete da ne bi bili kažnjeni od strane pripadnika MUP-a zbog kršenja zabranje kretanja:

-Da pacijent ostvari kontakt sa svojim doktorom i zakaže pregled u određenom vremenskom terminu

-Da pacijent pozove broj policije, 122 i ostavi svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja, trenutnu adresu stanovanja i broj telefona),

-Da prijavi policijskom službeniku putem telefona, zdravstveni problem koji ima i kojem doktoru mora da se obrati za pomoć

-Da prijavi adresu ordinacije, tj. doktora kojem se javlja, vrijeme kada ide i kontakt telefon doktora ili ordinacije

-Po završenom pregledu, da doktor u svojoj evidenciji konstatuje podatke o pacijentu i vremenu zadržavanja.

Foto: stomatologija.me
Foto: stomatologija.me

Ukoliko ovakvo lice bude zaustavljeno od strane policijskih službenika (u odlasku ili povratku do kuće), odnosno u vrijeme kada je Narebom NKT Vlade Crne Gore, kretanje lica zabranjeno, dužno je navedne podatke i informacije prenijeti i dostaviti službeniku koji ga kontroliše, kako bi se isti mogao preko dežurne službe provjeriti navode kontrolisanog lica.

Ukoliko pacijent ima Uput izabranog ili drugog doktora specijaliste, takav dokument je potrebno da pokaže policijskom službeniku koji ga kontroliše.

Svako drugo kretanje lica ili saobraćaj vozila je moguć ukoliko pravna ili fizička lica, ispunjavaju uslove propisane Naredbom NKT Vlade Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -