fbpx
NaslovnaSavjetiKako da znam da su mi potrebne fiksne ortodontske proteze?

Kako da znam da su mi potrebne fiksne ortodontske proteze?

Sve veći broj naše djece ima potrebu za liječenje ortodontskih anomalija. Preporučuje se da dijete do sedme godine prvi put posjeti ortodonta. U tom periodu je lakše uticati na korekciju vilice ukoliko ima potrebe.

Liječenje će biti lakše i kraće će trajati ako se na vrijeme počne sa potrebnim tretmanom. Ukoliko dijete upražnjava lošu naviku sisanja palca, diše na usta, kasni nicanje zuba, ima višak ili manjak zuba, postoji preklapanje zuba, došlo je do ranog gubitka mliječnih ili stalnih zuba, ima izbačene zube ili gornji zubi leže iza donjih zuba, dijete treba odvesti na pregled kod ortodonta specijaliste.

Foto: freepik.com
- Advertisement -

Prvi pregled obavlja ortodont specijalista. Na osnovu pregleda stanja svih zuba, analize ortodontskog problema i ortopan snimka, ortodont može okvirno da Vam objasni problem i način za njegovo rješavanje. Konačna dijagnoza se uspostavlja poslije sprovedene anamneze, kliničkog i funcionalnog ispitivanja, analize rendgenskih snimaka, studijskih modela i fotografija.

Tada ortodont odlučuje koji terapijski postupak je najbolji za datog pacijenta. Fiksne proteze – fiksni ortodontski aparati su vrlo efikasni u ispravljanju zuba jer se za kraće vrijeme dobijaju odlični terapijski rezultati. Postavljanje fiksnih proteza (tj. fiksnih ortodontskih aparata) je potpuno bezbolno i bez neprijatnih procedura.

Foto: freepik.com

Fiksne proteze mogu da pomjeraju zube u bilo kom uzrastu, pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ispravljaju ortodontske nepravilnosti zuba kao i kod djece. Zato osim tinejdžera,sve veći broj adolescenata i odraslih pacijenata se odlučuje za nošenje fiksnih proteza. Nikada nije kasno za osmijeh koji ste oduvijek željeli. U prošlosti su mnoge odrasle osobe odbacivale ortodontsku terapiju zbog metalnih bravica koje su bile velike i neestetske.

Danas pored toga što su metalne bravice manje nego prije, pa samim tim su i manje vidljive, postoje i tzv. nevidljive – estetske fiksne proteze. Kod invisible (nevidljivih) proteza bravice su kristalno providne i odgovaraju svakoj boji zuba. Ove bravice su glatke, zaobljenih ivica i male tako da pacijenti nemaju problema sa održavanjem higijene i osjećajem stranog tijela u ustima.

Foto: freepik.com

Nošenje kristalno providnih bravica neće smetati vašem privatnom i poslovnom životu tako da ćete dobiti savršene terapijske rezultate uz maksimalnu estetiku. Osim pravilno raspoređenih zuba i blistavog osmijeha, poslije ortodontske terapije zubi dobijaju pravilnu funkciju i omogućeno je bolje održavanje oralne higijene.

Pravilni zubi i lijep osmijeh mogu da promijene mnogo u vašem svakodnevnom životu, vašem izgledu, vašem zdravlju i vašem samopouzdanju. Dobićete prirodan, širok osmijeh i pravilan profil. Izgledaćete lijepo, a samim tim ćete se i osjećati lijepo i zadovoljno. Vaš poklon poslije skidanja fiksnih proteza su LIJEPI, ZDRAVI i PRAVI ZUBI.

Izvor: ordinacija Dumident

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -