NaslovnaSavjetiKako da odaberete pravog stomatologa za vaše dijete

Kako da odaberete pravog stomatologa za vaše dijete

- Advertisement -

Pronalaženja pravog pedijatrijskog stomatologa za vaše dijete može biti težak zadatak. Ipak, kada je riječ o brizi za osmjeh vašeg djeteta ne smijete praviti kompromise, a ovo su važne stvari koje treba razmotriti pri odabiru stomatologa.

Ljekar mora biti strpljiv

Djeca zahtijevaju mnogo više pažnje i strpljenja kada je riječ o odlasku kod zubara, naročito zbog problema da ostanu mirna i da se osjećaju prijatno tokom invazivnih tretmana. Međutim, ukoliko stomatolog zbog toga žuri vaše dijete neće dobiti potrebnu pažnju, pa je neophodno da izaberete nekoga ko će sa djetetom raditi korak po korak tokom svake posjete kako bi mališan bio što opušteniji.

Ordinacija sa fleksibilnim radnim vremenom

Zauzeti odvoženjem na treninge ili pomaganjem oko izrade domaćih zadataka, roditelji često nemaju dovoljno vremena da ubace još nešto u dnevni raspored, pa je pronalaženje dečjeg stomatologa sa fleksibilnim radnim vremenom, pravo rešenje. Ordinacije koje možete posjetiti rano ujutru, uveče, ili tokom vikenda omogućiće vam da ne kasnite na posao, ali i da vaše dijete ne izostaje iz škole ili sa treninga.

Stomatološka sedacija za djecu

Djeci je ponekad potrebna pomoć kako bi ostali mirni u stolici tokom trajanja stomatoloških tretmana. Ovo se posebno odnosi na djecu koja imaju strah od zubara. Danas većina stomatoloških stručnjaka ukazuje roditeljima na mogućnost sedacije naročito zbog efikasnijeg rezultata tretmana, kao i  mogućnosti da se tokom jedne posjete riješi nekoliko eventualnih problema sa zubima vašeg djeteta.

Pronalaženje pravog zubara za vašu djecu može da izgleda kao pokušavate pronaći iglu u plastu sijena, ali ukoliko se budete držali ovih uputstava ovaj problem je moguće lako riješiti.

Izvor: webdental.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -