fbpx
NaslovnaSavjetiKada zubobolja treba da vas zabrine

Kada zubobolja treba da vas zabrine

Da li trenutno osjećate bol u zubima? Zubobolja može biti neprijatna i dosadna. Ako se ne liječi, može dovesti do glavobolje i nakupljanja bakterija. Međutim, ako stalno patite od zubobolje, to može biti znak nečeg ozbiljnog.

Neke zubobolje mogu doći i proći, ali ovi bolovi obično imaju osnovni uzrok koji se može i treba liječiti. Ako osjetite takav bol, potrebno je odmah da se konsultujete sa svojim stomatologom.

- Advertisement -

Uzrok vaše zubobolje može biti u osjetljivosti vašeg zuba na vruću ili nisku temperaturu, ili može biti od ozbiljnijeg problema kao što je karijes, apsces ili fraktura zuba, bolest desni ili oštećeni ispun. Najbolji način da se nosite sa ovim bolom, posebno ako imate strašnu zubobolju duže od jednog dana, je da obavezno posjetite stomatologa.

Određeni stomatološki problemi, kao što je konstantan bol u zubima, zahtijevaju hitnu negu. Bez obzira da li je problem nastao zbog sportskih povreda, slomljenog zuba ili redovne zubobolje, nemojte odlagati da kontaktirate profesionalca. Ako osjećate ekstremne bolove od zuba ili desni bez ikakvih znakova bilo kakve fizičke nesreće, obično se radi o hitnom stomatološkom slučaju.

Ako primijetite da vam je jedan zub oštećen ili imate povrede u bilo kom dijelu usta, obavezno ga odmah provjerite. Ovo može dovesti do nepovratnih posledica sa kojima ne biste željeli da se suočite. Vilicu, usne, desni ili jezik koji su odsečeni ili oštećeni treba odmah da provjeri profesionalac.

Izvor: langmoredental.com.au

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -