NaslovnaSavjetiKada je zubni most pravo rješenje?

Kada je zubni most pravo rješenje?

- Advertisement -

Ako ne znate da li ste kandidat za ugradnju zubnog mosta, želite da Vam osmijeh opet izgleda sjajno, da povratite samopozdanje i poboljšate kvalitet života, na pravom ste mjestu.

Ukoliko pacijentu nedostaje jedan ili više zuba, onda se rade mostovi. Most za zube je konstrukcija od nekoliko krunica koja se preko izbrušenih susjednih zuba (jedan ili više) navlači kako bi ojačala te zube, ali i produžila niz na onim mjestima gdje ne postoje zubi. Izrada mosta u ordinaciji Filimanović gotova je za svega 7 dana ukoliko su svi zubi zdravi i nema potrebe za dodatnim intervencijama.

No, to nikako nikako ne znači da ćete 7 dana ići bez zuba već će stomatolog izraditi privremene krunice na osnovu zubnog otiska koji će uzeti odmah nakon brušenja zuba i cementirati na iste. Može se desiti da se u početku javi nelagodnost ali se većina ljudi za jako kratak period u potpunosti navikne na zubni most. Ugradnja se radi pod lokalnom anestezijom i u potupnosti je bezbolna, a jedino potencijalno bolni dio ovog procesa je brušenje zuba. Jedan od bitnih faktora koji utiče na odluku pacijenta da ugrade zubni most jeste i vijek trajanja koji je i do 10 godina.

Foto: Freepik

U dogovoru sa stomatologom odlučujete se za vrstu mosta.

Postoji metalokeramički koji ne izazivaju izazivaju alergijsku reakciju i nude izuzetnu stabilnost i bezmetalni koji se sastoji od cirkonijumskih krunica, litijumdisilikatnih krunica, staklo-keramičkih krunica. Izgrađuju se od visokokvalitetnih keramičkih materijala i zahtijevaju manje brušenje zubne supstance u odnosu na metalokeramičke koji su svakako stabilno dugotrajno rješenje. Kada govorimo o metalokeramičkim mostovima treba istaći da je i jedan od faktora zbog čega se pacijenti često odluče za ovu soluciju i pristupačna cijena. Most može da se radi na prirodnim zubima i to uključuje minimalno brušenje susjednih zuba, a može da se radi i na implantima gdje je bitno naglasiti da u tom slučaju nema potrebe za brušenjem zdravih susjednih zuba jer se pričvršćuje upravo na implante.

Koja je cijena?

Cijena mosta na zubima zavisi od broja zuba koje treba nadomjestiti zubnim mostom kao i od kojeg materijala će biti izradjen. Cijena metalokeramičkih krunica se kreće od 130€ do 150€. Cijena bezmetalnih se kreće od 250€ do 300€. U zavisnosti koliko krunica je potrebno cijenu pojedinačne pomnožite sa ukupnim brojem potrebnih krunica i to bi bila cijena mosta za zube ukoliko prethodno nije potrebno odraditi neke dodatne intervencije. Sve to dostupno je u stomatološkoj ordinaciji Filimanović koja se nalazi u Podgorici i ne samo da okuplja tim renomiranih stomatologa već pruža i vrhunsku stomatološku uslugu, a sve u skladu sa savremenom i revolucionarnom tehnologijom. Do blistavog osmijeha dijeli Vas poziv na broj +382 67 013 067, a konsultacije su besplatne.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -