NaslovnaObavještenjaIzborni materijal koji ovih dana stiže na adrese Vaših ordinacija i stanova,...

Izborni materijal koji ovih dana stiže na adrese Vaših ordinacija i stanova, pod naznakom da šalje Stomatološka komora, je nelegitiman i nelegalan

- Advertisement -

Povodom izbornog procesa u Stomatološkoj komori Crne Gore, koji je pokrenuo bivši predsjednik dr Goran Mandić, saopštenjem je reagovao v. d. predsjednika dr Nikola Barović. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovane koleginice i kolege, članovi Stomatološke komore Crne Gore, želim da Vas upoznam da izborni materjial koji ovih dana stiže na adrese Vaših ordinacija i stanova, pod naznakom da šalje Stomatološka komora, je nelegitiman i nelegalan.

Članovi takozvane Centralne izborne komisije, izabrani u kafani i telefonski

Podsjetiću da izborni proces koji je pokrenuo bivši predsjednik Komore Goran Mandić uz pomoć predsjednika takozvane “centralne izborne komisije” Vlatka Jovetića sa jednom malom grupom stomatologa, je sa ciljem da se ponište odluke sa III vanredne sjednice i bespravno produži mandat sebi, je nešto što se kosi sa svim članovima Statuta SKCG, Pravilnika o Podružnicama, Pravilnika o izboru i opozivu delegata Skupštine, Pravilnika o radu Skupštine Komore.

Dužan sam da Vas obavijestim i to da zbog navodnog proširenog obima posla oko ovih nelegalnih izbora su dodatno zaposlene dvije osobe u Komori, (opet neracionalno trošenje novčanih sredstava Komore), a to su Vesna Bauković i Milena Tomović, bivše radnice Ljekarske komore CG, koje su pokušavale da na isti perfidan način pomognu u organizaciji nelegalnih izbora pod komandnom palicom bivšeg predsjednika Ljekarske komore, koji je, takođe, htio da sačuva i produži svoj mandat….nažalost svjedoci smo da isti scenario doživljavamo i pod krovom naše Komore.

Takođe ste primijetili da je na izbornom materijalu koji potpisuje V. Jovetić se bespravno koristi pečat komore , o čemu su već obaviješteni nadležni državni organi i moraće da se snose krivično-pravne posljedice takvog postupanja.

Foto: freepik.com

Moram da spomenem i to da se dostava izbornog materijala vrši sa kurirskom službom iz Nikšića, i opet se plaća bespravno novcem sa računa Komore, a znamo da se Komora direktno finansira plaćanjem članarine, koju svi plaćamo.

S obzirom da sam Vam u kratkim crtama prezentovao neka saznanja kako i šta se radi u našoj Komori, želim jos jednom da vas zamolim da ne nasijedate na provokacije od strane bivšeg rukovodstva Komore kao i predsjednika i članova “takozvane centralne izborne komisije”, zanemarite izborni materijal, glasačke listiće, oglušite se o glasanju, i strpljivo sačekamo razrješenje situacije u koju smo dospjeli.

Moj interes i interes mojih kolega je da ovo udruženje počne raditi u interesu crnogorskih stomatologa i sveukupnog društva, a ne za interes pojedinaca kao što je to bilo do sada”, stoji na kraju saopštenja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -