NaslovnaObavještenjaIzbori za Skupštinu smijenjenog rukovodstva SKCG doživjeli fijasko – stomatolozi se oglušili...

Izbori za Skupštinu smijenjenog rukovodstva SKCG doživjeli fijasko – stomatolozi se oglušili o glasanje

- Advertisement -

U utorak su u svim crnogorskim gradovima organizovani izbori za novi saziv Skupštine Stomatološke komore Crne Gore, koju je sprovelo smijenjeno rukovodstvo na čelu sa dr Goranom Mandićem.

Tim povodom reagovali su iz stomatolozi iz podružnice u Herceg Novom, kojima je nejasno na koji način su se organizovali izbori, kada je početkom jula raziješeno rukovodstvo SKCG. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal stomatologija.me, izbori su doživjeli fijasko.

Foto: telegraf.rs

„Postavlja se pitanje kako sada nelegitimni i raziješeni organi komore organizuju nove izbore za Skupštinu, šalju izborni materijal podružnicama, znači gradovima i nipodaštavaju i omalovažavaju jednoglasnu odluku, evo konkretno nas koleginica i kolega hercegnovskih stomatologa od 17. jula. Tako je i za druge gradove“, istakao je dr Željko Vlaović, član podružnice iz Herceg Novog, u izjavi za lokalnu televiziju.

Ističu da je veoma važno da se mišljenje hercegnovskih stomatologa shvati u pravom kontekstu, bez ikakvih pritisaka i uticaja sa strane, kao i da se prihvati njihova odluka o izboru delegata, izglasana jednoglasno na sastanku u julu.

„Mi smatramo da ovo omalovažavanje svih nas kao ljudi, ljekara i onih koji punimo budžet komore, o čijem poslovanju i trošenju novca ne znamo apsolutno ništa. O novcu koje Ministarstvo zdravlja svakog mjeseca uplaćuje na račun Komore opet ne znamo ništa, o zapošljavanju u Komori ne znamo ništa, a trebalo bi da znamo. Prema tome, smatramo da izlazak na ove i ovakve izbore samo bi dao legitimitet nečemu što svi zajedno želimo da mijenjamo“, naglasio je Vlaović.

Komora bi trebalo da bude servis svih njenih članova, što prema riječima Vlaovića do sada nije bila i zbog toga je i došlo do smjene rukovodstva. Obratili su se i Ministarstvu zdravlja, kako bi im pomoglo u rješevanju ovog problema.

Oglasio se i dr Nikola Barović, v. d. predsjednika Stomatološke komore Crne Gore.
„Zahvalio bih se svim kolegama što nisu nasijeli na provokacije od strane bivšeg rukovodstva Komore kao i predsjednika i članova “takozvane centralne izborne komisije”, što su zanemarili izborni materijal, glasačke listiće, što su se oglušili o glasanju, i što će strpljivo sačekati razrješenje situacije u koju smo dospjeli“, naglasio je Barović.

Nezvanično, za Podgoricu je iz Herceg Novog vraćena kutija sa samo jednim glasačkim listićem, Olga Vuksanović je glasala samu za sebe. Iz Bara i većine opština sa sjevera zemlje, vraćene su prazne kutije u Stomatološku komoru Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -