NaslovnaEdukacijaiTOP-Individualni trening oralne profilakse

iTOP-Individualni trening oralne profilakse

- Advertisement -

Sistem edukacije: iTOP predstavlja učenje pravilne oralne higijene i motivacije da se ove posebne vještine koriste svakog dana. Korak po korak. Vještina za vještinom. Ukratko: individualno naučena rutina usne higijene za dobro oralno zdravlje tokom cijelog života! To je najviši cilj obuke iTOP-a.

Globalno individualnizovano – za sve članove dentalnog tima: Tokom proteklih 13 godina, preko 20000 ljudi je učestvovalo na brojnim ITOP seminarima u više od 60 zemalja širom svijeta, ovaj broj i dalje raste!
Jiří Sedelmayer, čovjek koji stoji iza iTOP-a i koji je razvio filozofiju iTOP-a i iskustvo. Touch-to Teach (T2T), to su tehnike koje eliminišu nedostatake znanja u oblasti edukacije o profilaksi. Sedelmayer je vodio preko 1100 seminara i kurseva obuke. Predavao je i objavljivao radove u zemlji i inostranstvu. Osnovao je Društvo za prevenciju. Danas živi u svom rodnom gradu Pragu. Tu predaje individualnu oralnu profilaksu i prevenciju kao gostujući predavač na Unverzitetu Karlov, češkom Društvu za prevenciju i međunarodnim seminarima za stomatološke stručnjake i studente.

iTOP se sastoji od četiri modula-Introductory, Advanced, Recall i Teacher, koji je pogodan za sve stomatološke stručnjake koji su diplomirali u svojoj struci.
iTOP Introductory (Uvodni) je početna faza, koja predstavlja osnovu za sve sljedeće seminare. Cilj ovog nivoa je osigurati da učesnici nauče osnovnu teoriju i filozofiju iTOP-a tako da ovo znanje mogu primijeniti za sebe, svoju porodicu i pacijente.

iTOP Advanced (Napredni) koji podrazumijeva da se učesnici produbljuju u teoriju i tehnike sa puno prostora za pitanja i diskusiju. Cilj ovog programa je obuka učesnika da postanu efikasni instruktori koji mogu naučiti pacijente pravilnom upotrebom preventivnih sredstava i metoda.
iTOP Recall je godišnji seminar za obnavljanje, za stručnjake koji već imaju naprednu iTOP sertifikaciju. Cilj ovog nivoa je da učesnicima produži setifikat za godinu dana.

iTOP Teacher (Instruktorski) je specijalno dizajniran za stomatologe i stomatološke higijeničare koji žele da predaju studentima stomatologije i stručnjacima na iTOP seminarima.
Cilj ovog nivoa je dobijanje sertifikata za instruktora iTOP-a. Učestvovanje na seminaru, iTOP Teacher, zahtijeva najmanje tri dana prethodne iTOP obuke i preporuku (lokalnog) predavača iTOP-a. U Crnoj Gori, seminar se organizuje četiri puta godišnje. Skup je akreditovan od strane Stomatološke komore Crne Gore. Organizator skupa je NALL Internacional d.o.o. Prijave za seminar: marija.prelevic@nall.me

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -