NaslovnaObavještenjaIstraživanje: Loše oralno zdravlje utiče na samopouzdanje i kvalitet rada

Istraživanje: Loše oralno zdravlje utiče na samopouzdanje i kvalitet rada

- Advertisement -

Više od polovine ispitanika (58%) smatra da kada bi imali loše zube, to bi se negativno odrazilo na njihovo samopouzdanje i na kvalitet rada na poslu. To je rezultat najnovijeg istraživanja. Žene su bile samosvjesnije, a njih 67% je reklo da će loše oralno zdravlje uticati na njihovo samopouzdanje, u poređenju sa 49% muškaraca. Osobe koje su učestvovale u istraživanju, a rođene su krajem 90-tih godina, njih 69% je priznalo da bi loše stanje zuba uticalo na njihovo samopouzdanje.

dr Katerine Rutlend

Više od četvrtine (27%) odraslih ispitanika je priznalo da ne pere zube dva puta dnevno. Trećina odraslih (33%) kaže da do sada nisu imali problema sa propadanjem zuba. Žene imaju veću vjerovatnoću da četkaju zube najmanje dva puta dnevno (77%), u poređenju sa 69% muškaraca.
„Pravilna tehnika četkanja je važan deo dobrog oralnog zdravlja. To pomaže u sprječavanju propadanja zuba i bolesti desni. Čišćenje prostora između zuba svakodnevno je neophodno za uklanjanje plaka i čestica hrane do kojih četkanjem ne može da se dođe“, rekla je doktorka Katerine Rutland, PR kompanije „Simplihealth Professional“.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -