fbpx
NaslovnaSavjeti„Dentalno dugme“ koje zaustavlja rad mašine smanjuje anksioznost do 80 odsto pacijenata...

„Dentalno dugme“ koje zaustavlja rad mašine smanjuje anksioznost do 80 odsto pacijenata (VIDEO)

- Advertisement -

Oko 23 odsto odraslih osoba osjeća ekstremnu anksioznost prilikom posjete stomatologu. Međutim, to bi ubrzo moglo da se promijeni sa dentalnim dugmetom namijenjenog pacijentima kako bimogli da kontrolišu rad mašine.

Svima nam je poznata rečenica, koju stomatolozi već rutinski izgovaraju: „Ako želite da stanem, samo podignite ruku“. Međutim, koliko njih zaista prestane da radi istog trenutka, iste sekunde, kad pacijent podigne ruku?

Priznaćete da se to nastavi makar koju sekundu duže. Zato je sada izmišljeno „dentalno dugme“, naprava koja je direktno povezana sa rotirajućim instrumentom koji koriste zubari. Ovo „dugme“ pacijent drzi u svojoj ruci i jednim pritiskom na njega, moze momentalno da prekine rad rotirajućeg instrumenta u svakom trenutku, kad god poželi. Razlog može da bude neprijatnost prilikom izvođenja procedure, zamor, voda koju zeli da ispljune ili proguta…

U suštini, razlog nije ni bitan, važno je da se na ovaj način pacijentu daje kontrola nad obavljanjem procedure i da se na taj način on osjeća daleko sigurnije. Studije su pokazale da se anksioznost u slučaju korišćenja ove mogućnosti smanjuje za 50-80 odsto. I ako ste pomislili da bi ova naprava produžila vrijeme rada, niste u pravu, jer većina pacijenata ni ne iskoristi svoje „pravo“ da pritisne ovo dugme, ali sama činjenica da imaju kontrolu u svojim rukama, smanjuje njihovu anksioznost i olakšava i ubrzava rad stoamtloga.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -