fbpx
NaslovnaIntervjuIntervju – Vjekoslav Budimir (Futura dental, Core 3D): Digital radimo kako bi...

Intervju – Vjekoslav Budimir (Futura dental, Core 3D): Digital radimo kako bi pacijentima omogućili vrhunsku kvalitetu za koju garantiramo

- Advertisement -

Vjekoslav Budimir, čovjek je kojeg ne treba posebno predstavljati. Vjekoslavovo iskustvo rada u digitalu najviše može reći o njemu kao stručnjaku i svjedočiti prepoznatljivosti brenda njegove zubotehničke laboratorije Futura Dental. Vjekoslav i njegova laboratorija članovi su inernacionalne Core 3D grupacije – međunarodne organizacija zubnih tehničara koji svoj rad baziraju isključivo u digitalu. To je dijelom bila tema ovog intervjua u kojem ćete, između ostalog, moći da saznate zbog čega ova grupacija slovi kao vodeća u svijetu digitalne tehnike te svojim članovima omogućuje širok spektar mogućnosti i znanja u primjeni i novim materijalima na tržištu digitalne stomatologije.

Vjekoslave, recite nam na početku ukratko o Core 3D grupaciji. Uvedite nas malo u tu priču.

Core 3D grupacija je vodeća međunarodna organizacija zubnih tehničara koji su u svom radu napravili korak dalje i cijelo svoje poslovanje pretvorili isključivo u digitalno. Naša firma, Futura Dental već je dugo vremena prisutna u digitalnom svijetu, a naš partner kojeg bih istaknuo je Digital Design Solution.

S ponosom nosimo titulu predstavnika velikih svjetskih brendova – 3Shape i Dental Direct koji je poznat po proizvodnji cirkona – materijala koji je odlično prihvaćen u digitalnom svijetu, te sa sigurnošću mogu potvrditi kako uspješno zamjenjuje metalne konstrukcije.

O kvaliteti i inovativnosti 3Shape kompanije govori i podatak da je to trenutno najprogresivnija firma u stomatologiji koja na dnevnom nivou zapošljava 10 novih radnika kako bi se sve bolje razvijala i omogućila svojim korisnicima najbolja digitalna rješenja.

Reklo bi se, dakle, da ste vi već duboko zašli u budućnost.

Digitalna tehnika više nije budućnost, već sadašnjost – budućnost će biti mnogo zanimljivija, jer ideja našeg branda je da se na svakom pojedinačnom tržištu stvori jaka firma – milling centar koji pruža vrhunsku uslugu i brine o kvaliteti materijala kao i samom načinu izrade, cilj nam je da kvaliteta i vrhunska usluga budu prepoznati.

Upravo iz toga razloga istaknuo bih Digital Design Solution koji je prihvatio digitalnu stomatologiju, napravili su milling i print centar, te povećali broj svojih radnika, te su i samim time prepoznati kao vrhunski partneri koji garantiraju za svoj rad i kvalitetu.

Core 3D je jako zanimljiv koncept jer okuplja sami vrh svjetske digitalne tehnike? Možete li nam reći nešto o tome kako je Core 3D nastao?

Sami Core 3D je nastao kada su veliki laboratoriji uzeli stvari u svoje ruke i odlučili kvalitetu materijala približiti prema sebi. Pet velikih laboratorija čiji su vlasnici ujedno i prijatelji koji za sebe vole reći da su kao obitelj, osnovali su grupu Core 3D čiji članovi su mogli postati isključivo preko poznanstva, odnosno prijateljski ili obiteljski kako volimo reći. Kvaliteta je naravno neupitna. Na takav način širimo se i na tržištu, ne može bilo tko postati članom grupacije, odnosno postati članom obitelji, ne postoji novac kojim se može kupiti, isključivo može biti prepoznat kao prijatelj i vrhunski stručnjak.

Grupacija je sada izuzetno velika i predstavništva se nalaze u više od 40 zemalja. Osim osnivača postoje i franšizeri tako da se na taj način brand i dalje širi i raste.

Da li bi ovo što ste mi upravo ispričali, taj poseban odnos unutar grupe, moglo sadržati na neki način prednosti ulaska u Core 3D?

Prednost je također što mi svoje znanje i vještine dijelimo sa grupom, što znači da ukoliko se u bilo kojem trenu odlučimo posjetiti kolege iz Australije koji su razvili neki novi unaprijeđeni sistem rada uvijek smo dobrodošli, te su svoje znanje spremni podijeliti s nama, kao i mi sa njima i ostalima iz grupe. Takav pristup omogućuje nam da se znanje dijeli bez izuzetka – mi smo obitelj i djelimo sve informacije i znanja bez ikakvog skrivanja.

S obzirom na to da se bavite i distribucijom, da li i tu ima nekih pogodnosti kada je riječ o članstvu u grupi i saradnji sa njom?

Naravno, ali to je nešto što klasični distributeri ne razumiju jer oni u svome poslu gledaju isključivo zaradu. Kada mi prodajemo nešto klijentu, uz sam proizvod objasnimo mu kako će najbolje to napraviti i kako će prodati krajnjem kupcu. Takav pristup ne možete imati sa distributerom, mi prodajemo svoje znanje i vještine, a ne samo materijal.

Naravno preneseno znanje možete koristiti i sa drugim materijalom, ali materijal koji mi zastupamo provjeren je od strane cijele grupacije, svih članova diljem svijeta, te garantiramo isključivo za njega. Odluka  o korištenju nekog materijala ne donosi se na osnovi prijateljstva ili iz sličnog razloga – donosi se na temelju kvalitete, te jednoglasnom odlukom svih članova. To je ideja kojom se vodimo kako bi ostali na vrhu piramide.

Da li i pacijenti, odnosno krajnji korisnici imaju neku prednost ako uslugu izrade nadoknade dobiju od člana Core 3D?

Danas sve prelazi u digitalno, ali treba znati da to neki rade isključivo zbog brže proizvodnje i manje potrošnje materijala što znači i veću dobit. Međutim, mi ne gledamo tako, naš jedini cilj je svojim pacijentima omogućiti kvalitetu za koju možemo bezuvjetno garantirati. U manualnom radu postoje i različiti nivoi kvalitete, te je teško garantirati za isti, za razliku od digitalnog koji je na najvišem nivou kvalitete. Finalni rad i pacijentov zadovoljni osmijeh naša je najveća nagrada.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -