NaslovnaIntervjuIntervju – Ulf-Christian Henschen, Dental Ratio: Praćenjem protokola i savjeta ljekara po...

Intervju – Ulf-Christian Henschen, Dental Ratio: Praćenjem protokola i savjeta ljekara po ugradnji implantata izbjegavamo sve probleme

- Advertisement -

– Dental Ratio implantni sistemi su njemački proizvod, koji dolazi iz kompanije Meissinger. Naši proizvodi podrazumijevaju poznatu implantološku liniju, dok je implantološka geomterija naših proizvoda najpoznatija na tržištu dentala – kazao je za naš portal Ulf-Christian Henschen, predstavnik kompanije Dental Ratio koja se bavi proizvodnjom imlantoloških sistema i hirurških setova koji prate sve protokole.

Osim implantata, kao što ste naveli, kompanija Dental Ratio prozvodi i hirurške setobe. Recite nam šta sadrži set i koje su mu karakteristike?

Prije svega moram navesti da naš hirurški set sadrži sve porebne elemente i instrumenete koji su neophodni za kompletnu proceduru. Set takođe sadrži instrumente za sve veličine implantata koje imamo u ponudi počev od prečnika 3,3 milimetra, preko 3,75 i 4,1 do prečnika 4,8 milimetara. Set je, isto kao i sami implantati, poznat po svom kvalitetu, a osim toga karakteriše ga mogućnost lakog i jednostavnog rukovanja i upotrebe.

Koji su materijali od kojih su izrađeni setovi i implantati?

Kada govorimo o materijalima, titanijum je nezaobilazan kao osnovni materijal za izradu dentalnih nadoknada i instrumenata. Osim toga naši titanijumski proizvodi se pjeskare i obrađuju kiselinom kako bi kvalitet bio na najvišem nivou. Implante, sa druge strane, krasi i geomterija koja je najbolja na tržištu. Kada to kažem, mislim na to da je naš proizvod „klon“ najboljeg rešenja na tržištu. Originalni proizvod dolazi iz Švajcarske, dok se naši implantati proizvode u Njemačkoj.

Koje su glavne prednosti ovog sistema u odnosu na ostale na tržištu. Zašto bi Vi ljekarima i pacijentima preporučili Dental Ratio sistem?

Glavna prednost  je naravno kvalitet, što nam obezbjeđuju proizvodnja i kontrola kvaliteta u Evropi. Takođe, u odnosu na originalni proizvod iz Švajcarske, Dental Ratio na trište izlazi sa mnogo koknurentnijom cijenom – naša cijena je u prosjeku na niovu od 50 odsto cijene originalnog proizvoda.

Međutim, napominjem da to ne utiče na kvalitet samog proizvoda – ovaj sistem je urađen po najvišim standarima kvaliteta i niža cijena je samo način da konkurišemo na tržištu.

Kada govorimo o kvalitetu, ja bih prije svega želio da postavim pitanje o oseintegraciji. Kako se Dental Ratio ponaša u dodiru sa kostima i koliko vremena je portebno da bi jedan implantat ovog sistema srastao sa kostima?

Oseointegracija, u zavisnosti od kvaliteta, strukture i volumena kosti, traje tri do šest mjeseci. Naši implantati se ponašaju upravo onako kako se očekuje i, ukoliko se prate protokoli u ugradnji i savjeti ljekara nakon toga, nema nepredviđenih situacija, ili bilo kakvih problema.

Da li ljekari koji žele da se upuste u rad sa Dental Ratio sistemom moraju da prođu dodatnu obuku i edukaciju kako bi mogli da koriste setove i prate protokole?

Mi, naravno, za sve naše klijente i korisnike naših setova i implantoloških sistema organizujemo treninge i edukauktivne kurseve. Međutim, ako je naš klijent već korisnik, ili je koristio Meissinger može koristiti i njihov hirurški set i nije mu potrebna dodatna edukacija.

Takođe, da bi koristili naše implantološke sisteme, ljekarima nije potreban isključivo naš hirurški set, ali zbog vrlo konkurentne cijene, naši setovi su jako popularni među ljekarima. Iz tog razloga i mi preporučujemo kupovinu i korišćenje našeg seta. Ipak, izbor uvijek ostavljamo samim klijentima.

Da li obezbjeđujete servis za svoje klijente? Da li korisnici vaših setova i implantoloških sistema mogu računati na pomoć od strane proizvođača i distributera?

Apsolutno mogu da računaju na našu pomoć kao proizvođača. Osim toga, kako bi servis bio što kvalitetniji i ažurniji naši distributeri stoje na raspolaganju svim klijentima, bez obzira na vrstu problema. Naši distributeri se nalaze širom evrope, a za ovaj region naša saradnja vezana je za kompaniju DentalMedical.

Kada jer riječ o samim implantima, mi na njih nudimo takozvanu doživotnu garanciju, kao i desetogodišnju garanciju na protetske abatmene.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -