NaslovnaIntervjuIntervju - Saša Bulić: Sve je spremno za European Prosthetic Roadshow

Intervju – Saša Bulić: Sve je spremno za European Prosthetic Roadshow

- Advertisement -

Stomatologija.me: Da li da počnem intervju sa: ,,Dragi naš kolega, novinaru Saša Bulić (smjeh)?
Saša: Hhahh, može može… Daleko sam ja od novinara, nego eto tako pomalo usput, zapišem po koju reč, zaledim trenutak i okrenem smer vremena. Znaš ono, kao kad čitaš stare novine, pročitaš i ugrabiš. Prostor, ljude i vreme..
Stomatologija.me: Vjerujem, ali tekstovi sa IDS su izazvali veliku pažnju..

Saša: Sad kada razmišljam, još mi je draže zbog tekstova. Veruj mi, a ti to svakako znaš napisati nešto nije lagana stvar pre svega zbog vremena koje treba odvojiti, a u okolnostima sajma na IDS gde „juriš“ na sve strane i sa vremenom si u ozbiljnoj svađi. Sa druge strane, u početku nisam ni znao koliko me čitaju. Naravno, reakcije su krenule instant, pogotovo u našoj maloj stomatološko-zubotehničkoj zajednici.. Još kad te urednik pritiska jer kasniš (smjeh) kad smo kod toga ,,Đe mi je moj honorar? Šalim se, nemoj odmah da padaš sa stolice!
Stomatologija.me: Dođi u Budvu na more (smijeh) imaš poziv odavno (smijeh)
Saša: Ma naravno (smijeh). Ali pre svega treba da se zahvalim portalu stomatologija.me na podršci sve vreme… sjajni ste i profi do kraja.
Stomatologija: Hvala Sale.
Povod za ovaj razgovor je prije svega European Prosthetic Roadshow i tvoje angažovanje, može se slobodno reći, impozantnom događaju, osam gradova za dvije nedelje, od Njemačke do Rusije. Kakav je osjećaj biti dio svega toga? Jel sve spremno?

Saša: Da, spremno je sve. Veliki poduhvat za „Bredent“ kao kompaniju u svakom smislu, kao što si i sam rekao predavanja su u osam gradova: Heidelberg, Zagreb, Beograd, Istanbul, Madrid, Toulouse, London i na kraju St. Petersburg. Posebno mi je drago što ,,karavan,, dolazi 17. 05 u Zagreb, a u Beogradu smo dan posle 18. 05. Moram da napomenem da pripreme traju jako dugo, lično za mene poziv da učestvujem kao jedan od predavača je logičan, jer sam dugo uključen u edukacioni proces kako kroz moje školovanje u Bredent akademiji, tako i kroz moju saradnju sa Bredentom u smislu davanja predavanja, obuke i kurseva. Predavači su iz celog sveta, Nemačke, Indije, Japana, Španije, Meksika, Engleske, Italije i biti dve nedelje deo celog tima, putovati družiti se, predavati , sa takvom ekipom je ogromna privilegija…
Stomatologija.me: Jel osjećaš tremu? Kako je to predavati u Londonu?
Saša: A to ne znam ni ja (smijeh) reći ću ti posle Londona. Videćemo, predavanja koja smo spremili su pa…hmh malo su drugačije. Kažem spremili jer naravno iza stoji ceo tim i spisak nije kratak. Stomatolozi sa kojima sarađujem, Bredent Srbija, zubna laboratorija Bulić, DDS print i miling itd. Tremu naravno imam. Uvek je imam (smijeh)..ali je guram i pomislim Sale čoveče, ako je mogao ovaj pre tebe da priča, možeš i ti (smijeh), e sad problem je kad si ti prvi predavač. Šalim se naravno, za mene je trema kreativna stvar uvek me inspirise da budem bolji. Stomatologija.me: Kad smo kod kreative, uvijek ističeš kreativni tim. Pretpostavljam da je sličan sastav…

Saša: Da i moram posebno da im se zahvalim zato što su me spremili, ali bukvalno svetski. Tim koji mi je omogugućio da sve to uobličim i sklopim je Producent: Ahileas Production, Dizajn: Izzi designe i Music & Mastering: Pessto. Iza ovih pomalo čudnih naziva stoje naravno i imena Saša Džabasan, čovek sa kojim sarađujem još od početaka u Dental Goatima. Sale Dž. je zalutao u ovu našu struku (hvala Ljiljo ) inače se bavi organizacijom kongresa. Pomogao nam je i u organizaciji Sinergije 1.0, između ostalog tako da smo imali najveće led ekrane ikad na pozornici. Hvala Sale Dž. na svemu, nema dalje. Dizajner Ivan Živanović-Živa dizajn. Lično ja, nikada kreativnije biće nisam sreo. Hvala Živo svakoj slici si dao život. Muzički mag, Predrag Stojkov DJ Pessto, mlad, ali čovek zvuk. Preponosan što sarađujemo. Hvala Pessto, dao si dušu svakoj slici.

Stomatologija.me: Kako biraš teme za predavanja? Koju si temu odabrao za European Prosthetic Roadshow?
Saša: Zavisi za koje predavanje me pitaš, imam ih više na ovom European Prosthetic Roadshow. Tema su inovativni materijali, procedure i tehnologije prilikom izrade hibridnih protetskih radova retiniranih implantatima. Naglasak je na procedurama, tehnologiji i materijalima. Pokušao sam da svako predavanje prilagodim određenoj zemlji, tako da postoje ne male varijacije u odnosu gde se event održava. Najveći izazov biće svakako St. Petersburg, sam događaj Bredent days je impozantan. Dva dana i preko1000 ljudi. Prof. Miodrag Šćepanović, takođe, ima predavanje na tom skupu,tako da smo odlično predstavljeni u St. Petersburgu.
Stomatologija.me: Sale, jedno iskreno pitanje, kako stižeš?K ako odvajaš vrijeme za takve aktivnosti? Da li laboratorija trpi?
Saša: Kao u vicu: AAAA za kad ti to treba (smijeh). Sad ozbiljnije… Ako hoćeš i želiš nađeš način, ako ne, nađeš izgovor. Tu nema kompromisa, ja mislim da sam pre par godina u prvom razgovoru sa tobom pričao o komfornoj zoni. Zubna laboratorija Bulić nije jedan čovek, pa ni Saša Bulić, to bi bila uvreda za sve koji rade u njoj. Ja sam morao da izađem iz svog malog sveta i učinim prvi korak, ostalo je stvar karaktera. Preko 50 stavki se nalazi u našem cenovniku, od jednostavnih do kompleksnih od solo krunice, bočnog mosta, teleskopa do ljuspi, All on 4, obturator proteze itd. Sve što je inovativno u smislu materijala, procedura i tehnologije se primenjuje. Zubna labaratorija Bulić je porodična priča i nije fabrika zuba, nikad neće ni biti. U njoj su zaposleni ljudi od imena i prezimena. Tim je pravljen godinama, uigran poštuje protokole. Naravno ima problema, ali onda zovite Bogdana Bulića moga sina (smijeh ), a ne Sašu, šalim se naravno. Bogdana je ogroman stub, odrastao je u labosu, tako da je ta tranzicija bila prirodna i logična. Ali kao što je i sam izgovorio u svom kratkom videu za Sinergiju 1.0: “Talent wins games, but team wins championships.”
Stomatologija.me: Gdje Cici zaista spava (smijeh)?
Saša: Cici je laboratorijska matchka, ona nikad ne spava (smijeh) to sa gnezdom je fotomontaža.

Stomatoligija.me: Za kraj hoćeš li nas obradovati sa novim tekstovima? Obećao si tekstove za ovaj European Prosthetic Roadshow.
Saša: I ti si obećao letovanje u Budvu, pa si hteo da me pošalješ u Sutomore (smijeh). Gde su mladi tu je šala, veruj da nisam siguran šta me čeka na ovom putu u smislu vremena.. Nešto će sigurno izaći iz tastature, a tebe zovem prvog i nemoj kao prošli put kad si me pitao:,, Aaa joj Sale, aa oli se završit taj IDS nekad“… (smijeh)
Stomatologija.me: Veliko hvala na razgovoru i držim te za riječ…

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -