NaslovnaIntervjuIntervju - Roland Wichmann, Area manager South East Europe W&H: Ono što...

Intervju – Roland Wichmann, Area manager South East Europe W&H: Ono što nudimo tržištu je izuzetno kvalitetno i na najvećem mogućem nivou

- Advertisement -

„W&H Dentalwerk” je porodična kompanija čije je sjedište u Austriji. Proizvodi ove kompanije koriste se u stomatološkim ordinacijama, zubotehničkim laboratorijama, na univerzitetima, bolnicama i u mikrohirurgiji. „W&H“ plasira 95% svojih proizvoda u preko 90 zemalja.
„Kompanija W&H je osnovana 1890. godine u Berlinu i tu je ostala do drugog svjetskog rata. Onda se preselila iz Njemačke u Austriju u jedan mali grad blizu Salcburga, a u pitanju je Burmos. Osnovali su se Jean Weber i Hugo Hampel, pa otuda i „W&H“ u imenu. Kompanija je potom kupljena od strane Petera i Hilde Malata i postala je porodična kompanija. Ovo je druga generacija, koja se nalazi na čelu“, istakao je u razgovoru za naš portal Roland Wichmann, Area manager South East Europe W&H Dentalwerk-a.

Šta je ono što nudite na tržištu?
„U ponudi ima dosta različitih proizvoda. Imamo proizvode za restauraciju, protetiku, sterilizaciju, higijenu i održavanje, hirurgiju, profilaksu, parodontologiju, implantologiju, endodonciju i zubotehničke laboratorije. U okviru toga, imamo dosta stvari koje nudimo i svi su na najvećem mogućem nivou“.
Koji bi proizvod mogli da izdvojite kao najbolji?
„Ne bih mogao da izdvojim nijedan, jer sve ono što nudimo tržištu je izuzetno kvalitetno i na najvećem mogućem nivou. O tome govori i broj klijenata koje imamo, jer svoje proizvode plasiramo svugdje po Evropi i svijetu. Svi su zadovoljnim onim što nudimo i to je ono po čemu se izdvajamo“.

U kojim zemljama imate biznis?
„Imamo u gotovo svakoj zemlji na svijetu, radi se o nekih 100-tinjak zemalja. Najviše ih imamo u Evropi, potom Sjevernoj Americi, Aziji, srednji Istok… U onim zemljama gdje nemamo svoja predstavništva, imamo lokalne menadžere, odnosno zastupnike naših proizvda. Imamo preko 1.000 zaposlenih u kompaniji“.
Planovi za budućnost i planovi za Crnu Goru?
„Kada su planovi za budućnost u pitanju, stalno se priča o digitalizaciji u stomatologiji. Naši planovi su da proizvodi koje nudimo tržistu „kominiciraju“ između sebe, da se nadovezuju jedan na drugi. Preko svojih lokalnih menadžera registrujemo sve ono novo što izađe na tržište. Kada su u pitanju planovi za Crnu Goru, mi imamo svog predstavnika Dejana Jelenkovića i Tehno Dental već tri godine i radi dobar posao“, zaključio je Wichmann.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -