NaslovnaIntervjuIntervju – Moad Aluafik, DG Shape: Cilj je spojiti kreativnost sa digitalnim...

Intervju – Moad Aluafik, DG Shape: Cilj je spojiti kreativnost sa digitalnim procesom rada

- Advertisement -

Nedavno smo razgovarali sa Moadom Aluafikom, menadžerom prodaje u kompaniji DGShape koja se bavi proizvodnjom dentalnih CAD/CAM sistema i sa njim napravili jedan zanimljiv intervju o kompaniji i savremenoj stomatologiji. Šta ovaj mladi čovjek mosli o razvoju i savremenim stremljenjima pročitajte u intervjuu koji slijedi.

Kako biste opisali DGShape u nekoliko rečenica? Recite nam koje su osnovne ideje koje vode vas i vašu kompaniju?

DGShape je robna marka 3D poslovne jedinice koja se odvaja od Roland DG-a sa osnovnom misijom: “napraviti inovacije, učiniti život boljim”. DGShape donosi digitalne tehnologije koje donose ideje u život, i unose revoluciju u poslovne procese i oblikuju bolju budućnost. Naš cilj je spojiti ljudsku kreativnost sa digitalnim radnim procesima kako bi se osigurala izuzetna vrijednost od individualnog tvorenja do proizvodnje, zdravstva i mnogo šire.

Nakon kratkog uvoda, recite nam nešto o portfoliju kompanije. Šta proizvodite i koji su glavni akcenti kompanije u ovom trenutku?

DGShape korporacija je kompanija koja se odvojila od Roland DG Corporation 2017. godine i od tada funkcioniše kao podružnica za razvoj i plasiranje inovativnih 3D proizvoda kompanije, uključujući i DWX freze i DWP 3D štampače za stomatološku industriju, MPX foto-štampače i EGX gravere za industriju, MDX i monoFab seriju stonih glodalica za brzu izradu prototipova, manufakturu, hobi i industriju.

Uzimajući u obzir činjenicu da proizvodite CAD/CAM sisteme, a bez njih, nezamisliva je savremena stomatologija i zubna tehnika, recite nam više o mašinama i softveru koji DGShape proizvodi?

Digitalna dentalna tehnologija nudi izuzetne prednosti laboratorijama, stomatolozima, tehničarima i pacijentima. Kao digitalni dobavljač dentalnih rješenja, DGShape nevjerojatno lakim čini proizodnju visokokvalitetne, precizne i isplative zubne restauracije. Bez obzira da li tek ulazite u digitalnu stomatologiju i CAD/CAM, ili proširujete vašu trenutnu proizvodnju dentalnih restauracija, DGShape ima pravo rešenje za vas. CAD/CAM se odnosi na softver koji se koristi za projektovanje i izradu zubne protetike. CAD (Computer Aided Design) uključuje digitalno skeniranje i projektovanje protetike, dok je CAM (Computer Aided Manufacturing) proces slanja konačnih modela na izlazni uređaj i njihova proizvodnja kroz glodanje ili 3D štampanje. DGSHAPE uređaji i softver posebno su dizajnirani da se savršeno uklapaju u ovaj digitalni radni proces.

Koje su prednosti vaših sistema u odnosu na druge na tržištu? Zašto biste nekome preporučili DG Shape CAD/CAM?

Dosledna preciznost i anatomski detalji: DGShape tehnologija osigurava predvidljivu, visokokvalitetnu proizvodnju vaših zubnih nadoknada, iz dana u dan. Osjetićete DGShape razliku u nalijeganju i kvalitetu margine.

Štedi vrijeme i materijalne troškove: Kreirajte serijski radni proces sa DGShape uređajima. Grupišite više restauracaija, a zatim ih frezajte na jednom disku.

Rad sa punim radnim vremenom: Sa automatizovanim funkcijama kao što su izmjena alata, mjenjači diskova i softverska obavještenja, DGShape uređaji nastavljaju da rade dugo nakon što ste napustiliradno mjesto.

Fleksibilnost: Otvorena arhitektura znači da ste slobodni da birate dobavljača materijala koji zadovoljava vaše jedinstvene poslovne potrebe.

Proširenje i rast: Jednostavno povežite više DGShape uređaja na jedan računar da biste proširili proizvodne kapacitete vaših laboratorija i povećali profit.

Kako vidite razvoj svijeta dentala u kompaniji i možemo li očekivati neka nova dostignuća u oblasti tehnologije i materijalnih inovacija?

Stalno tražimo inovacije i materijale kako bi iskustvo u laboratoriji postalo efikasnije i pratilo sisteme poslednje generacije.

U kojoj meri DGShape ulaže u obrazovanje, posebno obrazovanje profesionalaca zainteresovanih za vaše proizvode?

DGShape jako vjeruje u obuku. Svake godine promovišemo dane besplatne obuke za našu prodajnu mrežu i naše krajnje korisnike. Cilj je vjerovati u digitalizaciju i imati koristi od nje.

Šta možemo očekivati od vaše kompanije u budućnosti? Isto tako, očekuje nas IDS – da li ćete biti prisutni na njemu i da li će za nas biti iznenađenja?

U DGShapeu će biti mnogo novosti ove godine, a biće nam zadovoljstvo da Vam poželimo dobrodošlicu na našem štandu na u IDS 2019.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -