fbpx
NaslovnaIntervjuIntervju – Jelena Kostić, stomatolog i motoristkinja: Duh može da bude nemiran,...

Intervju – Jelena Kostić, stomatolog i motoristkinja: Duh može da bude nemiran, ali ruka mora da bude mirna

- Advertisement -

Predstavljamo vam više nego zanimljiv intervju sa dr Jelenom Kostić, najmlađom i jedinom djevojkom u Srbiji koja vozi Harley Davidson. Uz to, Jelena je i uspješan stomatolog, a svima onima koji ne vjeruju da je moguće imati ordinaciju i moto radionicu Jelena je poslala otvoren poziv za posjetu.

Otkud ljubav prema ovome, kako se prepliću svijet medicine i moto svijet, kako Jelena usklađuje obaveze, kako izgleda biti žena u “svijetu muškaraca”,…. čitajte u intervjuu koji slijedi.

S obzirom da osim stomatologije imate veliku ljubav prema motorima, opišite nam otkud ta ljubav prema moto svijetu, odnosno prema čuvenima Harley Davidson “mašinama”?

Ljubav prema motorima nasledila sam od pokojnog oca koji je davne 1985. godine dovezao jedan od samo tri Harley Davidson-a u Jugoslaviju.

Obišavši svet na svom dvotočkašu odlučuje da otvori prvi servis za Harley Davidson baš u Šapcu 1990. godine. Idejom, znanjem i smelošću nadvisio je sve prepreke, ostavivši neizbrisiv trag u istoriji grada koji se zahvaljujući njegovoj viziji sa ponosom moze nazvati srpskom prestonicom Harley Davidson-a.

Otkad znam za sebe budila sam se i uspavljivala uz zvuke ovih moćnih mašina.

Odrastanje u radionici, prvi koraci, škola, fakultet – jednostavno Harley Davidson je postao deo mene, mog bića i odrastanja, moja prva ljubav.

I ako nije više sa nama, porodična tradicija se nastavlja, on živi kroz dela koja je ostavio, a mama i ja uspešno vodimo posao.

Prvi motor vozila sam sa šest godina, a za 18. rođendan dobila sam svoj Harley od roditelja koji mi je tata sklopio po meri.

Kako uspijevate da postignete sve obaveze isprepletene kroz dva svijeta – medicine i moto svijeta? Da li imate radionicu i koliko se razlikuje rad u sterilisanom prostoru ordinacije i radionice?

Kao što je ljubav prema motorima porodična tradicija isto tako je i ljubav prema stomatologiji. Završivši srednju školu za zubnog tehničara, odlučila sam se na korak dalje i upisala stomatologiju. Iako mi često postavljaju pitanja o spoju čistog (stomatologije) i prljavog, jedna poseta radionice je dovoljna da odagna svaku sumnju. Pod je izglancan, a alati poređani po veličini i nameni baš kao instrumenti u ordinaciji.

Poziv je otvoren, dobrodošli!

Da li ste član nekog moto udruženja i kako izgleda biti žena u tom “svijetu muškaraca”? Da li u tom smislu ima i reakcija okoline?

Nisam član ni jednog moto udruzenja baš iz razloga jer se bavim poslom gde su svi dobrodošli, bilo da je reč o mušterijama u servisu ili pacijentima u ordinaciji.

Biti žena u “svetu muškaraca” za mene ne predstavlja problem, ponosna sam jer sam uspela da spojim ljubav i posao. Nekada sam bila najmlađa i jedina devojka u Srbiji vozač Harley Davidson, ali sad vidim sve više hrabrih devojaka kako jezde po drumovima. U početku mi je bilo neobično kada me zaustavljaju i žele da se slikaju, ali sada sam navikla i naučila da se nosim sa titulom “devojka na motoru”.

Da li postoje i neke veze, ili sličnosti između stomatologije i moto svijeta? Da li ih Vi pronalazite?

Kada me pitaju za spoj stomatologije i moto sveta imam samo jedan odgovor: DUH MOŽE DA BUDE NEMIRAN, ALI RUKA MORA DA BUDE MIRNA, KAKO NA MOTORU TAKO I U ORDINACIJI.

Svaki zadovoljan pacijent, iskren osmeh i pohvala je moja motivacija da se usavršavam i napredujem, svaki kilometar pređen na dva točka je novo iskustvo ispunjeno nabojem adrenalina i pozitivnom energijom.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -